Θεσσαλονίκη: Τι γίνεται με το FlyOver- Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Αγώνα δρόμου πρέπει να κάνει όπως όλα δείχνουν η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Mytilineos για να προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές εργασίες για την κατασκευή του FlyOver στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη υπήρξε η απόρριψη της αίτησης αναστολής των εργασιών που είχε καταθέσει Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπερ σημαίνει ότι άνοιξε ξανά ο δρόμος για την ΑΒΑΞ-Mytilineos για να επανεκκινήσουν οι εργασίες.

Ωστόσο, και εν αναμονή του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ, υπάρχει μία ακόμα εκκρεμότητα. 

Πρόκειται για την εκδίκαση της κύριας αίτησης ακύρωσης του FlyOver που αναμένεται να συζητηθεί στις 22 Μαΐου από το ΣτΕ, εκτός αν μέχρι τότε αναβληθεί. 

Προς το παρόν, τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν με «λυμένα χέρια» για να δώσουν «πράσινο φως» στην εκκίνηση των εργασιών, που θυμίζουμε είχαν παγώσει στις 9 Απριλίου.

Πλέον, και εν αναμονή του επόμενου δικαστικού επεισοδίου, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα επιδιώξει να καλύψει με ταχύτατους ρυθμούς το «κενό» στο FlyOver στη Θεσσαλονίκη. 

Με βάση τα σημερινά χρονοδιαγράμματα το FlyOver προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου 2027, έχοντας ήδη πάρει μια παράταση 5 μηνών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.