Θεσσαλονίκη: Τελείως κλειστά θα μείνουν 600 καφέ–μπαρ, εστιατόρια από 3/1

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2021

Τελείως κλειστά θα μείνουν 600 καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων που προβλέπουν κλείσιμο υποχρεωτικά στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Οι καταστηματάρχες της εστίασης εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα θα δώσουν τη χαριστική βολή, ενώ θεωρούν απαραίτητη τη λήψη μέτρων στήριξης, αντίστοιχα με εκείνα που έλαβε η πολιτεία το 2020, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις ζητούν αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενους, περίπου 5.000 στα 600 καταστήματα που δεν θα ανοίξουν, επίδομα ενοικίου και όλα τα μέτρα που προβλέπονταν το lockdown του 2020.

Όλες οι προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά ακυρώθηκαν, πρόσθεσε ο κ. Επιτροπίδης, ενώ το γεγονός ότι τα μέτρα θα ληφθούν και πριν από τις 3 Ιανουαρίου, θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Το διήμερο των Χριστουγέννων, υπήρξε μία πτώση του τζίρου της τάξεως του 50%, σε σχέση με το 2019.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.