Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2021

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 39χρονος Γεωργιανός που επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύντροφό του, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση μάλιστα έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους και τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 39χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του.

Σύμφωνα με το GRTimes, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει την σύντροφο του και εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του. Ανέφερε ότι βρέθηκε σε στιγμή παραφροσύνης και σημείωσε ότι αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε ένας καυγάς που είχαν το πρωί της ίδιας ημέρας.

Απόπειρα γυναικοκτονίας -αστυνομικοί: «10 δευτερόλεπτα αν αργούσαμε, θα ήταν νεκρή»

Ένας από τους αστυνομικούς, που την τελευταία στιγμή απέτρεψαν μία νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «αν καθυστερούσαμε 10 δευτερόλεπτα θα ήταν νεκρή».

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπ. Χαβενετίδης και ο Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, Χρ. Μωραϊτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισαν πως το περιστατικό με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι είναι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ίδιους, παρά τα τόσα περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Συγκεκριμένα ο Μπ. Χαβενετίδης ανέφερε: «Από τις φωνές καταλάβαμε ποιο διαμέρισμα ήταν, καλέσαμε να μας ανοίξουν, δεν ανταποκρίθηκαν και μας ζητούσαν να αποχωρίσουμε. Όταν ακούσαμε ουρλιαχτά, μαζί με τους συναδέλφους μου. αποφασίσαμε να σπάσουμε την πόρτα».

Συγκλονίζει η περιγραφή της πρώτης εικόνας που αντίκρισαν στο χώρο: «Είδαμε τον δράστη στο πάτωμα να τη μαχαιρώνει στο λαιμό». Παρά την εντολή τους να παραδοθεί «ο δράστης δεν ανταποκρίθηκε και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε».

Ο κ. Μωραϊτης τόνισε πως «στον χώρο υπήρχε και ένα παιδί, που ήταν μάρτυρας σε όλο αυτό το περιστατικό».

Όπως είπε στη συνέχεια, ο δράστης απομακρύνθηκε από τη γυναίκα κι επιτέθηκε στους ίδιους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.