Θεσσαλονίκη: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα -Πώς κατανέμονται ανά δήμο

Metrosport Team04 Μαρτίου 2021

Όπως προκύπτει από στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, οι ενεργές μολύνσεις στην περιφερειακή ενότητα ήταν 1.591 μέχρι προχθές Τρίτη 2 Μαρτίου και το μεγαλύτερο «φορτίο», όπως άλλωστε είναι λογικό, σηκώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρχαν συνολικά 1.040.  

Ακολουθεί ο δήμος Θερμαϊκού με 100 ενεργά κρούσματα και αμέσως μετά ο δήμος Καλαμαριάς με 90. Υψηλός είναι ο αριθμός και στον δήμο Παύλου Μελά, με 62, αλλά και στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, με 56. 

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο συγκεκριμένο δήμος τελεί εδώ και περίπου 10 ημέρες υπό αυστηρό lockdown λόγω πολύ αυξημένων κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.  

Σχετικά καλύτερη είναι η εικόνα στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη με 40, αλλά και στον δήμο Θέρμης με 37. Έπεται ο δήμος Λαγκαδά με 34 ενεργά κρούσματα και οι δήμοι Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Νεάπολης, όλοι με 31 μολύνσεις. Καλύτερη επιδημιολογική εικόνα φαίνεται πως εμφανίζουν ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με 22 ενεργά κρούσματα και ο δήμος Χαλκηδόνος με 10. Τα λιγότερα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στον δήμο Βόλβης, καθώς είναι μόλις 7. 

Αναλυτικά:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.