Θεσσαλονίκη: Πλήθος συγκεντρώσεων σήμερα (8/12) στο κέντρο της πόλης

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Αλλεπάλληλες οι κινητοποιήσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας που θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και με διαφορετικά θέλω, οι πολίτες θα κατέβουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν πάγια αιτήματά τους.
Αρχικά, φοιτητές καλούν σε διαμαρτυρία στις 11:00 στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ για τη θέρμανση στους χώρους του πανεπιστημίου. Μία ώρα αργότερα, στις 12:00, αναρχικές συλλογικότητες απηύθυναν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo στην είσοδο της Φιλοσοφικης Σχολής του πανεπιστημίου επί της Εθνικής Αμύνης.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ προκήρυξαν και στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:30. Η «Πρωτοβουλία Υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς» κάλεσε σε διαμαρτυρία στις 17:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενάντια στις αναστολές/απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Τέλος, την ίδια ώρα, αναρχικές συλλογικότητες απηύθυναν κάλεσμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στην είσοδο από Κωνσταντινουπόλεως, για τον Κώστα Φραγκούλη, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.