Θεσσαλονίκη: Πέντε Δήμοι δεν έχουν απαλλάξει πληττόμενες επιχειρήσεις από τα τέλη

Metrosport Team07 Απριλίου 2021

Πέντε από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης δεν έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα να απαλλάξουν από την καταβολή δημοτικών τελών τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, η οποία τους δόθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή/και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο δήμος στα όρια του οποίου ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.  

Στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδων, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία, έχουν ενταχθεί έξι ΟΤΑ και συγκεκριμένα οι δήμοι Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Νεάπολης – Συκεών και Θέρμης, που παρέχουν απαλλαγή από δημοτικά τέλη και μειώσεις στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, καθώς και ο δήμος Βόλβης που δίνει τη δυνατότητα μόνο για απαλλαγή δημοτικών τελών. 

Άλλοι τρεις ΟΤΑ, εξάλλου, έχουν αξιοποιήσει δική τους πλατφόρμα προκειμένου να δέχονται αιτήσεις από τους επιχειρηματίες μόνο για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Πρόκειται για τους δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη, Κορδελιού – Ευόσμου και Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία μόλις χθες.

Οπως γίνεται αντιληπτό η δυνατότητα που δίδεται μέσω της ΚΕΔΕ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη από τους δήμους Καλαμαριάς, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.