Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα και αυτόφωρο για τους αρνητές των self test!

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν το πρωί σε σχολείο του Ευόσμου και την ένταση που επικράτησε με μαθητές και γονείς που αρνούνταν να υποβληθούν σε self test.

Η εισαγγελία ζήτησε να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε περίπτωση που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω των social media, σε μη εφαρμογή του μέτρου των self test.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο επικράτησε ένταση στο 1ο Λύκειο του Ευόσμου, έπειτα από την άρνηση μαθητή να κάνει self test, ενώ σήμερα το πρωί μικρή ομάδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη του κτιρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υποχρεωτικά τεστ αυτοδιάγνωσης.

Προς συμπαράσταση μαθητών είχαν συγκεντρωθεί και γονείς που ανέφεραν ότι είναι παράνομο να υποχρεώνεται μαθητής να υποβληθεί σε self test.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν καλέσματα και ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα υποχρεωτικά τεστ.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του μαθητή κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν τον μαθητή χωρίς να έχει προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο αυτοδιάγνωσης.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.