Θεσσαλονίκη: Ο απίστευτος λόγος που έβγαλε μαχαίρι και σκότωσε τον αστυνομικό ο Νορβηγός

Metrosport Team30 Δεκεμβρίου 2023

Για έναν απίστευτο λόγο ο Νορβηγός έβγαλε μαχαίρι και σκότωσε τον 32χρονος αστυνομικό σε μπυραρία στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το φονικό επεισόδιο προκλήθηκε από μία πολύ απλή διαφωνία που κανείς δεν περίμενε να οξύνει τόσο επικίνδυνα την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η αιτία του καυγά ήταν... ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ''με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε''. Τον ρώτησα ''τί έκανες'' και μου είπε στα αγγλικά ''φεύγω''. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Δίωξη για κακούργημα στον 44χρονο Νορβηγό, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη χθες τα ξημερώματα. Ο Νορβηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας «εκ προθέσεως», παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός που χθες τα ξημερώματα μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη.

Ο δικηγόρος του, Θοδωρής Καραγιάννης, τόνισε ότι ο 44χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει ενώ ο ίδιος ο δράστης υποστήριξε: «Ήμουν μεθυσμένος. Δεν ήξερα ότι τον είχα σκοτώσει. Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου το απόγευμα όταν συνήλθα. Μαλώσαμε και την ώρα που τους επιτέθηκα δεχόμουν γροθιές».

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.