Θεσσαλονίκη-Μετρό: Διαμαρτυρία εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12) στον Σταθμό Βενιζέλου. Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, χορήγηση μέτρων προστασίας, ενώ υποστηρίζουν ότι οι μισθοί τους μειώθηκαν από το 2016, μετά την ανάληψη του έργου από άλλη ανάδοχη εταιρεία.

Έτσι πραγματοποίησαν στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 και έως τις 15:30 ενώ εξέδωσαν και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «από το 2016 με τον ερχομό του νέου Αναδόχου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μειώσεις έως και 40%, με υποσχέσεις ότι με την επανεκκίνηση του έργου οι αμοιβές θα επανέλθουν σταδιακά σε πρωτύτερα επίπεδα, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει εδώ και 7 χρόνια, αντίθετα έχει συρρικνωθεί το προσωπικό των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία για λόγους μείωσης του κόστους κατασκευής με, κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων λόγω υποστελέχωσης βασικών και κρίσιμων ειδικοτήτων για την αποπεράτωση του, καθώς και σημαντική έλλειψη στα στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας όπως παπούτσια γάντια και λοιπό εξοπλισμό».

«Φωνάζουμε και δε μας ακούει κανένας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό, Θωμάς Μιχαλόπουλος, κατήγγειλε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έρχονται να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

«Φωνάζουμε και δε μας ακούει κανένας», πρόσθεσε ο κ. Μιχαλόπουλος, αναφέροντας επιπλέον ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν για τον εξοπλισμό τους από τη δίκη τους τσέπη, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μισθός τους. Οι εργαζόμενοι του Μετρό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό Βενιζέλου και την περασμένη Δευτέρα (5/12).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.