Θεσσαλονίκη: Μετά τις ζάντες, τώρα σηκώνουν και τα καπό από τα αυτοκίνητα

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές εξαρτημάτων αυτοκινήτου. Άλλοτε επιτήδειοι κλέβουν καταλύτες αυτοκινήτων και άλλοτε κλέβουν ακόμη και ολόκληρες τις ρόδες από τα αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά σπείρα στη Θεσσαλονίκη ξήλωσε ολόκληρο καπό από σταθμευμένο όχημα.

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι σηκώνουν τα αυτοκίνητα σε τσιμεντόλιθους προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους. Δρουν σε ομάδες των τριών-τεσσάρων ατόμων και έχουν και… προτιμήσεις, καθώς φαίνεται ότι «χτυπούν» συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το GRTimes, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε πέσει και αυτός θύμα των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, πάντοτε ενεργεί μία καλά εκπαιδευμένη τετράδα ατόμων. «Είδα βίντεο με το περιστατικό. Ένας οδηγεί το βαν όπου φορτώνουν τα κλοπιμαία και οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά. «Φίλος μου, ο οποίος δεν κοιμόταν ένα βράδυ, βγήκε μία βόλτα και είδε δύο μαύρα βαν. Μέσα σε πέντε λεπτά, αφαίρεσαν 4 ζάντες και έναν καταλύτη» ανέφερε αγανακτισμένος.

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης καταλήγει: «Δεν περιορίζονται μόνο στην αφαίρεση ζαντολάστιχων και καταλυτών. Παίρνουν καπό, φανάρια, ταμπλό, αλλά και led φώτα που αξίζουν μέχρι και 1.000€. Μάλιστα, σε πρότερο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν καπό, προφυλακτήρα, φανάρια, αλλά και ολόκληρο… ταμπλό από αυτοκίνητο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.