Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Σημαντική μείωση στα κρούσματα

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2021

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, όπου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα μειώνονται θεαματικά.

Το ακόμη καλύτερο νέο από την επίσημη εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι ότι αυτή τη φορά μειώθηκαν και οι νοσηλείες.

Όλα δείχνουν πλέον πως ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε τροχιά αποκλιμάκωσης της πανδημίας και βελτίωσης τουλάχιστον των συγκεκριμένων δυο δεικτών, οπότε επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων και στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι 5.149 κι από αυτά σε νοσηλεία είναι 629.

Η βελτίωση τις τελευταίες δυο εβδομάδες είναι ραγδαία. Δυο εβδομάδες πριν τα ενεργά κρούσματα ήταν 7.514 και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί κατά χίλια, φτάνοντας στα 6.519. Τώρα μειώθηκαν κατά επιπλέον 1.400, μέσα σε επτά μέρες. Η διασπορά του κορωνοϊού έχει περιοριστεί στην κοινότητα, κάτι άλλωστε που εντοπίζουν και οι αρμόδιοι, οι οποίοι εξετάζουν τα λύματα για το ιικό φορτίο.

Η τάση είναι πολύ θετική όσον αφορά στα ενεργά κρούσματα και ελπίδα όλων είναι να διατηρηθεί αυτή η πορεία και να μην ανατραπεί από κάτι απρόοπτο. Πλέον το επόμενο σκαλοπάτι της πανδημίας είναι να δούμε πού θα ισορροπήσουν τα ενεργά κρούσματα. Πόσο χαμηλά δηλαδή, για να έχουμε και μια εικόνα της συνέχειας. Προς το παρόν ο μόνος επιβαρυντικός παράγοντας είναι το χειμωνιάτικο σκηνικό και οι αναμενόμενοι συγχρωτισμοί των εορτών, πιθανώς και η επιστροφή των εκδρομέων. Κατά τα λοιπά, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και πολλά τεστ διενεργούνται και η αγορά είναι ανοιχτή και τα μέτρα τηρούνται και οι εμβολιασμοί έχουν πολλαπλασιαστεί.

Αναφορικά με την πορεία των νοσηλειών, που καθορίζει και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, ο κεντρικός δήμος κατέγραψε αυτή την εβδομάδα 35 λιγότερους συμπολίτες μας στα νοσοκομεία, αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσηλείες ήταν 664. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλές εβδομάδες που ο αριθμός των νοσηλειών είναι μειωμένος. Το προηγούμενο διάστημα από εβδομάδα σε εβδομάδα είχαμε περισσότερα άτομα στα νοσοκομεία. Δυο εβδομάδες πριν οι νοσηλευόμενοι από τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν 611, τρεις εβδομάδες πριν 480 και ένα μήνα πριν 439.

Οι αρμόδιοι διευκρινίζουν πως ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για τάση μείωσης και των νοσηλειών, πλην όμως θεωρούν ότι πρέπει την κορύφωση να την έχουμε δει πλέον και μένει το επόμενο διάστημα να δούμε εάν θα βελτιώνονται σταθερά τα πράγματα και σε σχέση με τις νοσηλείες.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.