Θεσσαλονίκη: Κατέφθασαν στα φαρμακεία τα διπλά τεστ για covid και γρίπη

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Μετά την θραύση που έχουν κάνει τα δύο τελευταία χρόνια τα self test του covid, οι επιστήμονες το πήγαν ένα βήμα παραπέρα θέτοντας σε κυκλοφορία τα διπλά self test που αναγνωρίζουν εάν νοσούμε από κορωνοϊό ή γρίπη Α και Β τύπου ή και από τις δυο νόσους ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. 

Στα δύσκολα δύο χρόνια της πανδημίας τα αυστηρά μέτρα προστασίας που ακολούθησαν οι πολίτες κατάφεραν τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια να... εξαφανίσουν τη γρίπη η οποία όμως πλέον λόγω της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναμένεται να επανεμφανιστεί.



Ήδη αρκετοί φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη έχουν προμηθευτεί το διπλό self test το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το αντίστοιχο του κορωνοϊού. Διαθέτει τη γνωστή μπατονέτα προκειμένου ο χρήστης να πάρει το επίχρισμα από τη μύτη, στη συνέχεια να τη βουτήξει στο ειδικό υγρό και μετά να ρίξει τις σχετικές σταγόνες, αυτή τη φορά σε σε δύο διαφορετικές θυρίδες, που βρίσκονται πάνω στην πλακέτα.

Η μία θυρίδα είναι για την Covid-19 και η άλλη για τη γρίπη. Έτσι, στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος στην πρώτη θυρίδα του κορωνοϊού θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ ενώ στην περίπτωση της γρίπης εάν είναι τύπου Β η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και εάν είναι τύπου Α στο αντίστοιχο γράμμα.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.