Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε Λύκειο για απρεπή συμπεριφορά καθηγητή

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2022

Σε κατάληψη του σχολείου τους έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου μαθητές Γενικού Λυκείου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας καθηγητή τους για απρεπή, παραβατική και με σεξουαλικά υπονοούμενα συμπεριφορά καθηγητή προς τα κορίτσια.

Σύμφωνα με το GRTimes, οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη καθώς τονίζουν ότι οι καταγγελίες τους δεν εισακούγονται και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής παρενοχλεί μαθήτριες τόσο εντός, όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές αναφέρουν ότι πολύ συχνά, μαθήτριες δέχονται απρεπή σχόλια για το σώμα τους, πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται, ενώ δεν λείπουν και σχόλια περί ομορφιάς ή για το ντύσιμο τους.

Μαθήτρια είδε τον καθηγητή στο γυμναστήριο

Μία μαθήτρια του σχολείου καταγγέλλει ότι δέχτηκε ερώτηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή για το αν γυμνάζεται και πού. Αφού του απάντησε, την ίδια μέρα τον είδε στο γυμναστήριο, χωρίς όπως είπε να τον έχει ξαναδεί στο παρελθόν στον ίδιο χώρο.

«Δέχομαι σχόλια του τύπου “τι ωραία μάτια έχεις”, “αν γυμνάζεσαι και πού”. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που του απάντησα πού γυμνάζομαι, έκανε και επίσκεψη στο χώρο αυτό, γεγονός που για να πω την αλήθεια μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η μαθήτρια στο GRTimes, η οποία ενημέρωσε για το περιστατικό τόσο τους γονείς της, όσο και το σχολείο. Έτσι, ο καθηγητής δεν εμφανίστηκε ξανά στο ίδιο γυμναστήριο.

Χρόνιο φαινόμενο

Οι μαθητές του Λυκείου τονίζουν πως η συμπεριφορά του εν λόγω καθηγητή δεν παρατηρείται μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά εδώ και χρόνια και που από την έναρξη της περυσινής σχολικής χρονιάς, έγινε πιο αισθητό.

Ακόμη, υποστηρίζουν πως τόσο οι καθηγητές, όσο και η διεύθυνση του σχολείου είναι ενήμεροι επί του θέματος και πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, παρά όπως λένε τις επανειλημμένες κρούσεις που έκαναν ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά του καθηγητή.

Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του σχολείου καταγγέλλοντας επίσης τη διεύθυνση του σχολείου που απειλεί με απουσίες, αγνοώντας – όπως λένε – το κυρίως θέμα που αφορά και την ψυχική υγεία των μαθητριών και εστιάζοντας σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη 14/12/2022 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο σχολείο, στην οποία έδωσαν το παρών τόσο οι μαθήτριες, μαρτυρώντας τις εμπειρίες τους, όσο και ο συγκεκριμένος καθηγητής.

«Μας χαρακτήρισε «φαντασμένες», «υπερευαίσθητες» και «υπερβολικές», ενώ ανέφερε πως οι προθέσεις του ήταν «φιλικές» και «ανθρώπινες». Επιπλέον γελούσε και ακύρωνε συνεχώς τα βιώματα των μαθητριών», αναφέρουν οι μαθήτριες.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν μαθητές, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ήταν παρούσα και σύμβουλος εκπαίδευσης εκπροσωπώντας τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά «αρνήθηκε να συζητήσει υπό συνθήκες κατάληψης, αφήνοντας μας για ακόμη μια φορά ανυπεράσπιστους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.