Θεσσαλονίκη: Ήρθαν τα πρώτα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Metrosport Team01 Μαρτίου 2024

Τα πρώτα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ ήρθαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) με το πλοίο Grande Torino της εταιρείας Grimaldi που μετέφερε τα οχήματα για λογαριασμό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Το φορτηγό πλοίο, ειδικό για τη μεταφορά οχημάτων, ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας στις 4 Φεβρουαρίου και έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα.

Μαζί με τον εξοπλισμό τους, μεταξύ αυτών και επτά κινητά power banks για τη φόρτισή τους, θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο εντός του λιμανιού, προκειμένου να ξεκινήσει ο εκτελωνισμός, η ταξινόμηση και η παράδοσή τους στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο ΟΑΣΘ, αυτά είναι τα πρώτα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία από τα συνολικά 300 που προγραμματίζεται να φτάσουν στον Οργανισμό.

Στις 19 Φεβρουαρίου υπογράφηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του Οργανισμού.

Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική επένδυση, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης όλες οι απαραίτητες υποδομές τόσο για τη φόρτιση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων όσο και για την ασφαλή νυχτερινή τους στάθμευση και φύλαξη, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε ο ΟΑΣΘ από την απόβαση των λεωφορείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.