Θεσσαλονίκη: Η Sophia το πιο διάσημο ρομπότ-Η συζήτηση με Τζιτζικώστα

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Η Sophia, το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης λίγο πριν από την πρώτη της συνομιλία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND, στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε στο ERTNEWS.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό» ανθρωποειδές ρομπότ, σχεδιασμένο για διάδραση και επικοινωνία με τους ανθρώπους με ένα πρόσωπο που θυμίζει ανθρώπινο. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δημιουργός της, τα χαρακτηριστικά της είναι ένας συνδυασμός της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, της Όντρεϊ Χέπμπορν και της συζύγου του Αμάντα Χάνσον!

H Sophia ήταν συνεπής στο ραντεβού της με το κοινό σήμερα το πρωί στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η δημοσιογράφος Λία Χριστάρα έκλεψε λίγες στιγμές μαζί της.

ΑΙ Forum

Στη Θεσσαλονίκη, στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 2024», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε... συζήτηση με ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

H «BEYOND» είναι μια διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί σημείο συνάντησης των πιο λαμπρών μυαλών της περιοχής, των πιο καινοτόμων εταιρειών, αλλά και τεχνολογιών αιχμής, φιλοδοξώντας να γίνει η κορυφαία διοργάνωση του είδους της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται από τις 25–27 Απριλίου, βρίσκεται η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι τρόποι με τους οποίους μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μας. Σήμερα, 26 Απριλίου, ξεκίνησε το AI FORUM, ενώ η Sophia the Robot δίνει ραντεβού με το κοινό από 11.30 π.μ. στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συζήτηση με τη Sophia, το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον κόσμο, είχε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.