Θεσσαλονίκη: Η πυρκαγιά σε πολυκατοικία τους άφησε άστεγους

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2020

Έσωσαν τη ζωή τους χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και αστυνομικών, αλλά πλέον βρίσκονται στο δρόμο…
Πριν από λίγες ημέρες, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής 25/9 έζησαν έναν εφιάλτη όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στην πολυκατοικία στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απείλησε τη ζωή τους. Αφού κατάφεραν να σωθούν έχουν μείνει άστεγοι.

«Κοντέψαμε να καούμε ζωντανοί. Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που πολλοί δεν είχαμε κοιμηθεί ακόμα και με τις φωνές μας καταφέραμε να ειδοποιήσουν και τους υπόλοιπους. Ήταν λίγα λεπτά πριν την 01:00 και θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα αν συνέβαινε λίγο αργότερα», περιγράφουν. «Ξαφνικά σκοτάδι, καπνός, ατμόσφαιρα που σε έπνιγε και νόμιζες πως θα πεθάνεις. Φάροι, σειρήνες, οχήματα, όλα λίγα μέτρα μακριά από τα μπαλκόνια μας και εμείς να προσπαθούμε να κρατήσουμε τις αισθήσεις μας μέχρι να φτάσει βοήθεια. Μείναμε ξαφνικά άστεγοι. Εν μέσω πανδημίας αναζητούσαμε συγγενείς και φίλους για να μας φιλοξενήσουν ούτως ώστε, να περάσουμε κάπου μερικά βράδια. Όλα μας τα πράγματα έμειναν μέσα στα διαμερίσματα μας» λέει ο Αλέξανδρος και συνεχίζει: «Πολλοί από τους κατοίκους δεν είχαν καταφέρει να πάρουν ούτε τα απαραίτητα μαζί τους καθώς βγήκαν και έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Δε ξέραμε τι μας περιμένει στη συνέχεια».

Αυτό που καταγγέλλουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην Σωκράτους, η οποία μετρά περισσότερα περίπου 20 διαμερίσματα, είναι πως κανένας δε τους ενημέρωσε για το τι μέλλει γενέσθαι. Κανένας δε τους βοήθησε να βρουν ένα κατάλυμα για να μείνουν, έστω και για εκείνο το βράδυ και πως, μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν ρεπορτάζ, δεν έχουν τη δυνατότητα να κατοικήσουν στα σπίτια τους.

«Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι κανένας δε μας ενημέρωσε για το πόσο διάστημα θα χρειαστεί να λείψουμε από την πολυκατοικία. Στο μεταξύ, δεν υπάρχει καμία φύλαξη και ο καθένας ανενόχλητος μπορεί να μπει από την είσοδο της πολυκατοικίας, να ανέβει σε όποιον όροφο θέλει και εκμεταλλευόμενος την απουσία των ιδιοκτητών να «μπουκάρει» εύκολα και χωρίς να γίνει αντιληπτός μέσα στα σπίτια μας», αναφέρουν στη συνέχεια.

«Οι πυροσβέστες όταν βγαίναμε από την πολυκατοικία μας ρωτούσαν σε ποιον όροφο μένουμε, και μας έλεγαν ότι για λόγους ασφαλείας δε μπορούμε να ξαναανέβουμε στα σπίτια μας. Η αρμόδια υπηρεσία μέχρι σήμερα, δεν έχει έρθει να ελέγξει αν υπάρχει η δυνατότητα να επανασυνδέσει το ρεύμα και δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί μας, με αποτέλεσμα να είμαστε στο σκοτάδι, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά», επισημαίνουν ζητώντας από τους αρμόδιους να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: GRTIMES.GR

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.