Θεσσαλονίκη: Χωρίς αστικά λεωφορεία ως τις 10

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 σήμερα το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν στάση εργασίας. 

Πρόκειται για μια προειδοποιητική ενέργεια από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στις συζητήσεις που γίνονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα είναι πιο εντατικές και πολύωρες. 

Στο μεταξύ προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα είναι συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε αυτήν πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΑΣΘ, του συνδικάτου των εργαζομένων και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. 

Η ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΑΣΘ, όπως και η αντίστοιχη στον ΟΑΣΑ στην Αθήνα, λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται όμως να δοθεί νέα παράταση έως το τέλος Μαρτίου.  

Οι διαφωνίες πάντως είναι πολλές και αφορούν σε όλες τις αμοιβές, στα επιδόματα και διάφορες άλλες παροχές, πέρα από τον βασικό μισθό. Πρόκειται για τις λεγόμενες παροχές μη μισθολογικού κόστους όπως τα ρεπό, οι αργίες, τα επιδόματα για τις κατασκηνώσεις των παιδιών κτλ. 

Από τις έως τώρα συζητήσεις οι οποίες έχουν γίνει μεταξύ διοίκησης και συνδικάτου στον ΟΑΣΘ, οι διαφορές δείχνουν αγεφύρωτες. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.