Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται σε 56 τα εμβολιαστικά κέντρα -Πού θα λειτουργήσουν

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2021

Αλλες 45 μονάδες υγείας προστίθενται από τις 8 Φεβρουαρίου στις ήδη υπάρχουσες για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά του κορωνοϊού στη Μακεδονία και τη Θράκη. 

Η λειτουργία των επιπλέον δομών κρίθηκε αναγκαία ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος ότι είμαστε, πλέον, προ των πυλών για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται ταχύτερα αλλά και σε σημεία που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους. 

Θυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δέκα μονάδες με 17 εμβολιαστικά κέντρα σε νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας Ευόσμου και Λαγκαδά, ενώ μετά τις 8 Φεβρουαρίου θα λειτουργούν συνολικά, στο πλαίσιο της 4ης ΥΠΕ, 44 μονάδες με 103 εμβολιαστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 56 στον νομό Θεσσαλονίκης. 

Ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, προβλέπεται να λειτουργήσουν κέντρα στο κέντρο υγείας Πύλης Αξιού, στο τοπικό ιατρείο Ακρόπολης και σε δομές σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Πολίχνη, Νεάπολη, Ροδοχώρι, ενώ εκτός πόλης σε Ωραιόκαστρο, Κουφάλια, Διαβατά και Χαλάστρα. 

Αντίστοιχα, στη Δυτική Μακεδονία πρόκειται να ανοίξουν κέντρα σε Φλώρινα, Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά, Δεσκάτη, Τσοτύλι, Σιάτιστα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα και στις ΤΟΜΥ και στα κέντρα υγείας.

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.