Θεσσαλονίκη: Αγωνιώδης αναζήτηση των αιτίων θανάτου της Κατερίνας και του Μάριου

Metrosport Team13 Μαΐου 2022

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την εξακρίβωση της αιτίας που οδήγησε στο θάνατο των δυο παιδιών στη Θεσσαλονίκη. Ο Μάριος και η Κατερίνα έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας στη θλίψη το οικείο περιβάλλον τους. 

 Οι ιατροδικαστές του ΑΠΘ έκαναν νεκροψίες στα άψυχα κορμιά των δυο μικρών παιδιών και αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων ώστε να βρουν το λόγο που τα δυο παιδιά δεν βρίσκονται στη ζωή. 

Ο επτάχρονος Μάριος «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, μόλις 15 ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά του, ενώ η μικρή Κατερίνα «έσβησε» στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», την Κυριακή 1 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι ιατροδικαστές που ανέλαβαν τη νεκροψία- νεκροτομή του 7χρονου παιδιού αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία και θα «φωτίσουν» τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του. Χωρίς αυτά τα αποτελέσματα δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εικόνα.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία των ιστολογικών εξετάσεων απαιτεί αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Διαλυνάς: Χάθηκε χρόνος στο «Παπαγεωργίου» - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έλαβε τον ιατρικό φάκελο της τρίχρονης το πρωί της Πέμπτης, επισημαίνει ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε στο «Παπαγεωργίου», μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο που είναι το μοναδικό που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

«Στις 30 Απριλίου, παραμονή του θανάτου του παιδιού, οι τιμές και οι δείκτες των εξετάσεων που παραδόθηκαν στις 20.53, έδειχναν μεγάλη επιδείνωση στην υγεία του. Συγκεκριμένα, τα αιμοπετάλια ήταν στα 85 K/ml, ενώ τα φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 150 K/ml, είχε δείκτες λοίμωξης, αυξημένα λευκά και ουδετερόφιλα και γενικά η εικόνα του παιδιού έδειχνε βαρύτατη φλεγμονή και λοίμωξη», επισημαίνει ο κ. Διαλυνάς, μιλώντας για τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις 111 σελίδες του φακέλου.

«Παρόλο που οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» γνώριζαν από εκείνη την ώρα ότι η κατάσταση της τρίχρονης είχε επιδεινωθεί, την κράτησαν εκεί όλο το βράδυ και την μετέφεραν διασωληνωμένη στο «Ιπποκράτειο» την επόμενη ημέρα στις 12.00 το πρωί και σε δύο ώρες κατέληξε. Το παιδί είχε μία σταδιακή επιδείνωση στην υγεία του και το κρατούσαν στο «Παπαγεωργίου», ενώ δεν είχαν μονάδα εντατικής νεογνών και βρεφών. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Θυμίζουμε ότι η μικρή Κατερίνα κατέληξε σε περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που έφτασε στο «Ιπποκράτειο», με του γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρνουν. Όπως τονίζει ο κ. Διαλυνάς, το παιδί θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί πολύ νωρίτερα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατάλληλα από τους γιατρούς.

με πληροφορίες από το protothema.gr 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.