Πεζοδρομείται η Λεωφ. Νίκης για Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο – “Δήμητρα Ιορδανίδου” οι αγώνες των 5 και 10 χλμ

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2021

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, οι δύο διοργανώσεις επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και χαρίζουν στην πόλη μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Μάλιστα για πρώτη φορά οι δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποδεχτούμε αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό», τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη επικοινωνίας των δύο διοργανώσεων, Κατερίνα Σεφερλή, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους ξανανταμώνουμε»

«Επιτέλους βρισκόμαστε από κοντά, επιτέλους ξανανταμώνουμε», ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανώσεων, Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε πως παρά τις αναβολές των αγώνων που έφερε η πανδημία, πλέον φτάσαμε στη μέρα που ανακοινώνεται η διεξαγωγή των αγώνων.

Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης – Έρχονται αναπλάσεις έξι δημοτικών γηπέδων

«Οι αγώνες αυτοί αποτελούν τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Δήλωσε μάλιστα πως την προσεχή Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η Λεωφόρος Νίκης θα πεζοδρομηθεί. «Η Λεωφόρος Νίκης θα πεζοδρομηθεί την Κυριακή 21 Νοέμβρη, θα αποδοθεί δηλαδή και στους δημότες από το πρωί, θα είναι κλειστή για το διάστημα που θα τρέχουν οι αθλητές και οι δημότες», ανέφερε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως η διοργάνωση των αγώνων, στο πλαίσιο του κοινωνικού της χαρακτήρα, θα ανακατασκευάσει έξι δημοτικά γήπεδα τα οποία μέχρι την εκκίνηση των αγώνων θα είναι έτοιμα.

Πρόκειται για το γήπεδο τένις στο αθλητικό κέντρο του Γαλαξία, το γήπεδο μπάσκετ στην οδό Ακροπόλεως, του γηπέδου στην Αμφιπόλεως, το γήπεδο της Γαλοπούλου πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, το γήπεδο της Δορυλαίου και Μικράς Ασίας στην Τούμπα και ένα γήπεδο στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Δύο αγώνες στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δρόμος των 10 χλμ του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και εκείνος των 5χλμ του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, ονοματοδοτούνται «Δήμητρα Ιορδανίδου».

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Διοργανώσεων, Δρόσο Χριστόπουλο, η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν η νικήτρια των δύο δρόμων στην πρώτη τους διοργάνωση.

Σημειώνεται πως στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της άτυχης μαραθωνοδρόμου, η οποία σκοτώθηκε ‘όταν το ποδήλατό της παρασύρθηκε από φορτηγό.

«Ήρθε η μέρα να το ξαναζήσουμε»

«Ήρθε η μέρα μετά από δύο χρόνια να ξαναζήσουμε αυτό το γεγονός στη Θεσσαλονίκη. Το περιμέναμε με ανυπομονησία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Τάσος Τομπούλης εκφράζοντας τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ σε ό,τι έχει να κάνει με το δρομικό κίνημα και ακόμη περισσότερο στη διοργάνωση του μαραθώνιου και του ημιμαραθώνιου.

«Μεγάλη γιορτή της πόλης»

Για μια «μεγάλη γιορτή της πόλης» έκανε λόγο αναφερόμενος στον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανώσεων, Φάνης Παπάς συμπληρώνοντας πως «υπήρχε μεγάλη ανάγκη από όλους να ξαναβρεθούμε».

«Οι μαραθώνιοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας»

«Οι μαραθώνιοι είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως», υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού, Νίκος Σαπουτζής ενώ στη συνέχεια τόνισε πως πέρα από τη σημασία που έχουν ως αθλητικά γεγονότα, αποτελούν σημαντικοί παράγοντες για τη στήριξη μιας τοπικής οικονομίας.

«Αυτές οι διοργανώσεις είναι το παράδειγμα της συνεργασίας πολλών φορέων», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ποδιώτης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιστροφή των διοργανώσεων αυτών.

Η συμμετοχή της Σόνιας παράδειγμα δύναμης ψυχής

Μεταξύ των συμμετοχών που ξεχωρίζουν είναι αυτές του πρωταθλητή του Ηρακλή, Ιάσωνα Ιωαννίδη, της Σόνιας, αλλά και φοιτητών από τη Βοστώνη.

Σε ό,τι αφορά στον Ιάσωνα Ιωαννίδη, θα είναι η πρώτη του συμμετοχή τον Διεθνή Μαραθώνιο. Αν και προετοιμάστηκε δύο φορές για να λάβει μέρος, οι αναβολές των αγώνων λόγω της πανδημίας είχαν ως συνέπεια το όνειρό του να μην εκπληρώνεται.

Παρά την όποια απογοήτευση ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει στον Διεθνή Μαραθώνιο της Κυριακής.

Η Σόνια αποτελεί παράδειγμα «δύναμης ψυχής». Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας και την προσεχή Κυριακή θα δώσει δυναμικό «παρών».

Ξεκίνησε από σήμερα η παραλαβή του εξοπλισμού – Στις 10.000 οι συμμετοχές

Σύμφωνα με τον Δρόσο Χριστόπουλου, η παραλαβή του εξοπλισμού για τους συμμετέχοντες ξεκίνησε σήμερα. Γίνεται στο κέντρο εγγραφών εντός της ΔΕΘ ενώ ξεκίνησε μία εβδομάδα πριν, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός. Συνολικά στις δύο διοργανώσεις θα συμμετέχουν περίπου 10.000 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός δεδομένων των συνθηκών και του αυστηρού πρωτοκόλλου που ισχύει, υπογράμμισε ο κ. Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID-19 και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Δείτε ΕΔΩ το αγωνιστικό πρόγραμμα

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Αθλητισμού, κ. Μπαρμπουνάκη και της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κυρίας Πατουλίδου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.