Θερμοκρασίες στα ύψη μέχρι την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, αφού πέρα από αραιές νεφώσεις που θα επικρατήσουν τοπικά, σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, με τις καιρικές συνθήκες να παραμένουν ίδιες μέχρι και την Κυριακή. Ωστόσο, το «τσουχτερό» κρύο, ειδικά τις πρωινές ώρες, συνεχίζει να επικρατεί στα βόρεια, χωρίς ο υδράργυρος να πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς.

Η έντονη θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο, αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του διημέρου Σάββατο - Κυριακή. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μέχρι και την Τρίτη στη χώρα μας θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες να ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τους 20 βαθμούς, και τοπικά να φτάσουν στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη πορεία των μεγίστων θερμοκρασιών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο έως και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Με λίγες αραιές νεφώσεις ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας

-Θερμοκρασία σε επίπεδα πολύ πάνω τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από την Κυριακή και μετά

Για σήμερα Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια και θα έχουμε βέβαια και κάποιες αραιές συννεφιές, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.