Θεραπεία με …«ψεκάζω, σκουπίζω, τελειώνω»! - Σε ύπνωση το κουσούρι του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης09 Ιανουαρίου 2023

Τα 15 γκολ στο ενεργητικό του ΠΑΟΚ, με μόλις 1 στο παθητικό, σε 7 αγώνες Πρωταθλήματος δεν είναι ευκαταφρόνητος απολογισμός! Είναι από το οποίο λέγαμε προχθές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε τον ΠΑΟΚ στις ράγες Αλλά… Ποια θα είναι η απόδοση ισχύος του και ποια θα είναι η διάρκεια που θα αποδίδεται, ο χρόνος θα δείξει.


Φυσικά, κυρίως για την απόδοση ισχύος αλλά και για την διάρκεια της ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενισχύσεις. Κι οι ενισχύσεις είναι καθ’ οδόν! Καλός οιωνός. Καλύτερος όμως, η – έστω… ελαφρά – ύπνωση με την οποία καταγράφηκε στη Λαμία για το κουσούρι του ΠΑΟΚ. Η παραμόρφωση του μετά το 45ο λεπτό και μετά…

Δεν ήταν ίδιος κι όμοιος ο ΠΑΟΚ στο Α΄ και στο Β΄ ημίχρονο. Όχι, δεν ήταν. Έχοντας… Ψεκάσει, σκουπίσει με το 0-2 στο Α΄… Ε, δεν ήθελε και πολύ κόπο στο Β΄ για να καθαρίσει. Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Το κουσούρι της παραμόρφωσης κόστισε στον ΠΑΟΚ πολλούς βαθμούς. Οι 3 τρεις ισοπαλίες (με Λεβαδειακό, με ΟΦΗ και με Ατρόμητο) τάκα, τάκα είναι 6 βαθμοί. Είχε εξελιχθεί σε ανίατη ασθένεια. Με τις ευθύνες για τη μη ίαση να πέφτουν στην πλάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε ποιού άλλου να έπεφταν; Στον Ιωάννη Σαββίδη; Στον Γιώργο Σαββίδη; Στη Μαρία Γκοντσάροβα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Προς Θεού, δηλαδή.

Το κουσούρι αυτό καταγράφηκε σε ύπνωση στη Λαμία. Ναι, αλλά… Όχι επειδή ιάθηκε. Καταγράφηκε σε ύπνωση επειδή ο ΠΑΟΚ από το Α΄ ημίχρονο είχε σφιλταγκαλιάσει τη νίκη. Εάν λοιπόν, κι εφ’ όσον αυτό το… σφικταγκάλιασμα (με την ελεύθερη μετάφραση: Ψεκάζω, σκουπίζω, τελειώνω) είναι ίαση, να καταστεί απαραίτητο. Οι ευθύνες και γι’ αυτό στις πλάτες του Ρουμάνου προπονητή πέφτουν.

Έχοντας βάλει τον ΠΑΟΚ στις ράγες οφείλει, να εξασφαλίσει την ισορροπία του. Εξαλείφοντας κάθε απειλή αγωνιστικής φυσικά, ανισορροπίας. Ξεφυλλίζοντας τις προηγούμενες σελίδες της «βιβλίου συμβάντων» του τρέχοντος Πρωταθλήματος… Εύκολα, πολύ εύκολα συμπεραίνουμε πως ο ΠΑΟΚ είχε πολλές, παρά πολλές ευκαιρίες, να … σφικταγκαλιάσει νίκες σε πολλούς, παρά πολλούς αγώνες. Δεν τις αξιοποίησε. Έτσι έχασε νίκες από το – δίχως στάλα υπερβολής – τσεπάκι του…

Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερον πως εάν κι εφ’ όσον ο «δικέφαλος» δεν κλωτσάει ευκαιρίες στο Α΄ ημίχρονο κατά το οποίο «ίπταται», δεν αναποδογυρίζει την καρδάρα του στο Β΄. Εάν κι εφ’ όσον τις κλωτσάει το άγχος και το βάθος το οποίο λείπει από το ρόστερ τον δένουν χειροπόδαρα. Και χάνει βαθμούς Τόσο απλό είναι.

Εδώ βέβαια, προσέξτε. Το κουσούρι δεν ιάθηκε με την πρώτη εφαρμογή της θεραπείας: «Ψεκάζω, σκουπίζω, τελειώνω». Δεν ιαίνεται έτσι εύκολα. Για να ιαθεί οριστικά κι αμετάκλητα αυτή η θεραπεία πρέπει να καταστεί τρόπος ζωής του «δικέφαλου». Διαφωνείτε;

ΥΓ 1 : Αν κι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει «δαμόκλειος σπάθη» επί της έθνους μας… Ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε – με βάση την επαίσχυντη Συμφωνία - σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΥΓ 2 : Και να κλείσει μία… Κερκόπορτα, η τρισάθλια Συμφωνία είναι «κλειδί» για άλλες!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.