Θεός στην Αργεντινή, πολιούχος στη Νάπολι

Θανάσης Κυλώνης28 Νοεμβρίου 2020

Η στήλη είναι στοιχηματική, θα μου επιτρέψετε όμως να ξεκινήσω σήμερα με έναν ελάχιστο φόρο τιμής από πλευράς μου στον τεράστιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που μάς άφησε εδώ και λίγα 24ωρα, αλλά για πάντα θα βρίσκεται στις σκέψεις και στις καρδιές των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Νιώθω ευλογημένος που τον έζησα στα ντουζένια του, τη δεκαετία του ’80, τότε που μεγαλουργούσαν εδώ στην πόλη μας, οι δικοί μας «μάγοι» Χατζηπαναγής και Γκάλης. Ακόμα και οι μικρότεροι σε ηλικία που δεν τον πρόλαβαν σαν παίκτη, βλέποντας τα τελευταία 24ωρα τα αφιερώματα και τα σχόλια που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο, τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα σε όλο τον πλανήτη, αλλά και την απόφαση της UEFA να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν τη σέντρα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαι σίγουρος ότι συνειδητοποίησαν το τεράστιο μέγεθός του, αν και το ύψος του ήταν μόλις… 1.65!

Με τα καλά του και τα στραβά του, όπως σχεδόν όλες οι μεγάλες φυσιογνωμίες, είναι αναμφίβολα ο αθλητής με τη μεγαλύτερη επίδραση στην κοινωνία της πατρίδας του, αλλά και σ’ αυτήν μιας ξένης (μέχρι να πάει εκεί) πόλης, όπου λατρεύεται και δοξάζεται σαν… πολιούχος της. Κολλητός με τον Φιντέλ Κάστρο, λες και το είχαν κανονίσει να πεθάνουν την ίδια μέρα, 25 Νοεμβρίου, όπως κι ένας άλλος μεγάλος ποδοσφαιρικός θρύλος με αρκετά άσωτη ζωή κι αυτός, ο Τζορτζ Μπεστ. Απίστευτο.

Καλό ταξίδι Ντιέγκο, σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες εντός γηπέδων. Ήταν τόσα πολλά και σημαντικά, που αρκούν για να σου συγχωρέσουμε όλα όσα έκανες για να «τσαλακώσεις» τον εαυτό σου και την φήμη σου.

Πάμε τώρα στο στοίχημα. Ξεκινώ από το δικό μας πρωτάθλημα και το σημερινό ντέρμπι κορυφής στο «Βικελίδης», όπου με βάση τη φετινή κυνικότητα του Άρη, τις τρανταχτές απουσίες του κουρασμένου ελέω Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακού και το σετ αποδόσεων, υπάρχει ξεκάθαρη αξία στην κόντρα του χαμηλού διπλού. Στο 2.30 το 1Χ για όποιον δεν θέλει να πάει στον ξερό άσο του 5.70!

Στη Γαλλία, λογικό και δίκαιο το 2.20 στο διπλό της Μονπελιέ. Σαφώς ποιοτικότερη ομάδα με μεσοεπιθετική γραμμή «φωτιά», φέτος έμαθε να κερδίζει και εκτός έδρας, την στιγμή που η Λοριάν έρχεται από κάκιστη εμφάνιση στο 4-0 από τη Λιλ και μετρά ήδη 3 ήττες στο γήπεδό της. Στη Β’ Γαλλίας, ικανοποιητικό το 2.15+ στο over του Οσέρ – Βαλενσιέν βλέποντας τα μεγάλα σκορ που φέρνουν με μεγάλη συχνότητα και οι δύο.

Από Αγγλία, κρατάω το G/G & Over στο Εβερτον - Λιντς, δυο ομάδες με φουλ επιθετικογενή φιλοσοφία ελέω Αντσελότι και Μπιέλσα.

Στην Ιταλία, ξεκάθαρο φαβορί σε ανεκτή απόδοση (1.70+) η Λάτσιο με την Ουντινέζε. Η παρέα του Ιμόμπιλε έβαλε 3 γκολ εντός έδρας σε Ντόρτμουντ και Ζενίτ, η Ουντινέζε είναι σαφώς χειρότερη ομάδα και έπαιξε μια μέρα αργότερα από τους «λατσιάλι» μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη για το κύπελλο με τη Φιορεντίνα, χάνοντας στην παράταση. Συνδυαστικά με over 1,5 πάει κοντά στο 2.00 ο άσος.

Και κλείνω με δυο επιλογές υψηλού ρίσκου και απόδοσης από Αυστρία, σήμερα την κόντρα της ψιλοντεφορμέ και κουρασμένης Ζάλτσμπουργκ που έπαιζε Τετάρτη στο Μόναχο και την Τρίτη έχει «τελικό» στη Μόσχα με τη Λοκομοτίβ, και την Κυριακή την κόντρα της Ραπίντ στο ντέρμπι της Βιέννης με την Αούστρια, όπου η παράδοση θέλει τον εκάστοτε γηπεδούχο σπάνια να κερδίζει. Είχε και ταξίδι στην Ιρλανδία την Πέμπτη η Ραπίντ, θα βγάλει κούραση λογικά…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΖΑΝΚΤ ΠΟΛΤΕΝ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1Χ

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1Χ

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΛΙΝΤΣ G/G & OVER

ΟΣΕΡ – ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ OVER

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΛΑΤΣΙΟ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 & OVER 1,5

ΛΟΡΙΑΝ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ 2

ΡΑΠΙΝΤ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ X2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.