Θεοδωρίδου: Έγκυες με κορωνοϊό έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2021

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν τη γονιμότητα είτε άμεσα είτε μελλοντικά, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου που αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα εμβολιασμός και εγκυμοσύνη.

«Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα και ασφαλή» για τις εγκύους είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «ο φόβος της πραγματικότητας θα βοηθήσει ώστε να πειστούν οι διστακτικοί», σημειώνοντας ότι μεταξύ των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται έγκυες, θηλάζουσες και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.

«Θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το παιδί τους σε κίνδυνο», είπε, τονίζοντας ότι «τα εμβόλια συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν», καθώς δεν υπάρχει «καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την γονιμότητα».

Γνωστοποίησε δε ότι οι έγκυες με covid έχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό αλλά και άλλες διαταραχές, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι ίδιες «κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα».

«Οι έγκυες πρέπει να ρωτούν τους γυναικολόγους τους» και να πράττουν αναλόγως, συμπλήρωσε.

www.voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.