Θέμης Αδαμαντίδης: «Ποτέ δεν ήμουν στο απυρόβλητο και μου κόστισε»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Τα 41 χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος ο δημοφιλής τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης.

Ο θρύλος του ελληνικού πενταγράμμου μίλησε για το πώς γίνεται να είναι τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή και για τις σπρωξιές που έχει δεχτεί.

Θέμη, φέτος κλείνεις 41 χρόνια στη δισκογραφία και είσαι ακόμη στην πρώτη γραμμή. Πώς γίνεται αυτό;

Έχω μάθει να περιμένω. Έχω μάθει να σέβομαι τη σειρά, έχω μάθει να μη μου αρέσει να σπρώχνω για να πάρω τη σειρά του άλλου και, αν θες, αυτό μου βγήκε και σε καλό, γιατί είχα μεγαλύτερη διάρκεια και κάνω αυτό που αγάπησα και αγαπώ.

 Δεν προσπάθησα ποτέ να επιβάλω κάτι στον κόσμο και πάντα άφηνα να επιλέγει ο ίδιος τι του αρέσει. Αυτό είναι πάντα πιο δυνατό, γιατί το έχει επιλέξει ο ίδιος. Τώρα σουξέ και επιτυχίες γίνονται, και πολλές φορές είναι και πληρωμένες με διαφήμιση. Γι' αυτό πολλοί καλλιτέχνες χρειάζονται ένα σουξέ κάθε χρόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Εντάξει, είναι το σύστημα αυτό, αλλά εγώ δεν λειτουργούσα με αυτόν τον τρόπο.

Μίλησες πριν για σπρωξιές. Εσένα σου έχουν δώσει;

Ναι, έχω νιώσει. Και από το ξεκίνημα μου κιόλας. Σπρωξιές με τρικλοποδιά μαζί.

Και πώς το αντιμετώπισες;

Όταν ο άλλος προσπαθεί να σε ρίξει, εάν δεν σε έχει στήσει ο ίδιος, δεν μπορεί να σε ρίξει. Με αγαπάει ο κόσμος, έχει ένστικτο, έχει δική του κρίση, την άποψη του και δεν αλλάζει εύκολα. Ο κόσμος, όταν αγαπάει κάποιον, όταν θέλει να ακούσει και περιμένει κάτι από έναν καλλιτέχνη, μπορεί να ακούει διάφορα, αλλά περιμένει να ακούσει αυτό που έχει επιλέξει και του αρέσει.

Σε είδαμε στο «J2US» ως coach. Θα σε ενδιέφερε η θέση του κριτή κάποια στιγμή σε ένα μουσικό talent show;

Μου έχει ξαναγίνει αυτή η ερώτηση και για κάποιους λόγους είχα πει «όχι». Αλλαξα γνώμη, ναι. Γιατί; Γιατί αλίμονο αν εγώ δεν έχω τη σωστή άποψη και κρίνω κάποιον νέο καλλιτέχνη, τότε υποτιμώ και τον εαυτό μου. Βεβαίως, θα έλεγα «ναι» τώρα. Ισως με αυτόν τον τρόπο να βοηθούσα κάποιον που πραγματικά άξιζε. Γιατί πάντα υπάρχουν καλές φωνές που μπορεί να περάσουν και απαρατήρητες, από λάθος τραγούδια, από λάθος κριτική, γιατί ο καθένας κρίνει με το δικό του το μάτι και πολύς κόσμος πάει στα χαμένα.

Είσαι ένας καλλιτέχνης που ποτέ δεν ήσουν στο απυρόβλητο, αντίθετα ήσουν πάντα στο στόχαστρο. Σου κόστισε;

Μου κόστισε, γιατί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι πάντα σημαντικά και παίζουν . σημαντικό ρόλο, απλώς δεν είχα την ανάλογη στήριξη. Όμως δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Δεν απογοητεύτηκα ποτέ. Δεν είπα «δεν συνεχίζω» ή «θα κάνω κάτι άλλο». 

Ο μόνος τρόπος που μπορούσα να το αντιμετωπίσω αυτό ήταν να βρω ένα καλό τραγούδι. Όταν λοιπόν δεν έχεις στη διάθεση σου όλους τους δημιουργούς, που τις περισσότερες φορές στη διάρκεια της πορείας μου ήταν «αποκλειστικοί» σε κάποια εταιρεία, δεν μπορούσαν να μου παρέχουν τα τραγούδια που θα με βοηθούσαν. Όμως επειδή πάντα υπάρχουν και βγαίνουν καλοί δημιουργοί, κάποιες φορές μου έτυχαν τραγούδια τα οποία με κράτησαν, με διατήρησαν και με βοήθησαν να μην περάσω στο περιθώριο.

Αυτό που λέει ο κόσμος για σένα ότι δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου η φωνή σου. Υπάρχει μυστικό; Είναι το γονίδιο;

Πρώτα από όλα πρέπει να είναι το γονίδιο, γιατί στο σόι μου δεν υπήρχε μέρα που να μην είχα ακούσει τη μητέρα μου, τον πατέρα μου ή τον παππού μου να τραγουδάνε. Επιπλέον, ασχολούμουν πολλές ώρες καθημερινά σε μικρή ηλικία, γιατί ήμουν «άρρωστος» με το τραγούδι, είχα «ψώνιο», μου άρεσε να τραγουδάω συνέχεια. Τραγουδούσα τουλάχιστον 5-6 ώρες την ημέρα.

 Είχα περάσει και από το Εθνικό Ωδείο 2,5 χρόνια, είχα περάσει σε μια σχολή μουσικής. Όλα αυτά μου έδωσαν κάποια πράγματα, κάποια εφόδια, τα οποία υπήρχαν πριν γίνω γνωστός στον κόσμο. Δεν έτρεξα να κερδίσω χρόνο αφού έγινα γνωστός και μετά. Έχω ακούσει που λένε κάποιοι συνάδελφοι «πάω στη δασκάλα μου» και τους ρωτάω «σπουδάζετε κάτι;».

 «Όχι», μου απαντούν, «πάω στη δασκάλα φωνητικής». Ποια δασκάλα; Πρώτα έχεις αυτό, που πρέπει να έχεις και μετά γίνεσαι γνωστός. Τώρα γίνονται κάποιοι γνωστοί και μετά πάνε να μάθουν τι; Πώς θα τραγουδήσουν; Τίποτα δεν είναι παρεξηγήσιμο. Απλώς τα βλέπεις μπροστά σου και δημιουργείται μια απορία. Επίσης, όσον αφορά τη φωνή, έχει να κάνει και με τη χρήση, την τεχνική και την τοποθέτηση της.

Πηγή:Real Life, Gossip/tv.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.