Τα κορυφαία 5+1 διαθέσιμα δεκάρια και… ψευτοεννιάρια της αγοράς

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος01 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει ενίσχυση στη θέση πίσω από τον φορ, έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή, που ιδανικά να έχει συμμετοχή στο σκοράρισμα. Έναν επιτελικό μέσο, πιο σύγχρονο «δεκάρι» ή «ψευτοεννιάρι».

Βγάζοντας εκτός της παρακάτω λίστας τον Σεμπαστιάν Τζοβίνκο, η αγορά έχει διαθέσιμες επιλογές ποδοσφαιριστών τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλες με «αστερόσκονη» από το παρελθόν, ίσως και με αρκετά ερωτηματικά και άλλες περισσότερο «ταιριαστές» στο σήμερα.

H σχετική αναζήτηση στο Transfermarkt.com του Metrosport.gr ανέδειξε 5+1 περιπτώσεις διαθέσιμων δεκαριών και… ψευτοεννιαριών που παρατίθενται παρακάτω, ιεραρχημένες βάσει χρηματιστηριακής αξίας και αποτίμησης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Όσκαρ Ρομέρο

Ο 29χρονος Παραγουανός αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και έμεινε ελεύθερος από τη Σαν Λορέντζο της Αργεντινής.

Ξεκινώντας από τη Σέρο Πορτένιο της πατρίδας του, πήρε μεταγραφή στη Ρασίνγκ Κλουμπ (65 συμ., 10 γκολ, 12 ασιστς) της Αργεντινής η οποία επίσης τον παραχώρησε στην κινεζική Σανγκάι Σενχούα (28 συμ., 5 γκολ, 10 ασίστς), δίχως όμως να πετυχαίνει στην Ασία. Ακολούθησε η Ευρώπη όπου αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλαβές (20 συμ. 1 ασιστ) και η εκεί παρουσία του οδήγησε τη Σαν Λορέντζο του Αλμάγκρο (55 συμ., 10 γκολ, 12 ασίστς) στην αγορά του έναντι 3,5 εκ. ευρώ, ωστόσο έμεινε ελεύθερος.

Χρηματιστηριακή αξία: 4 εκ. ευρώ.

Γκαστόν Ραμίρεζ

Ο 30χρονος διεθνής Ουρουγουανός, αγωνίζεται στη θέση πίσω από τους φορ και προέρχεται από δύο «γεμάτες» σεζόν στην Serie A με τη Σαμπντόρια.

Στους Μπλουτσερκιάτι ο Ραμίρεζ είχε βασικό ρόλο στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε, με 121 συμμετοχές, 16 γκολ και 21 ασίστς. Στην περσινή χρονιά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι τον χρησιμοποίησε σε 25 αγώνες Serie A στις οποίες κατέγραψε 4 ασίστς. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν κατά σειρά σε Χαλ, Πενιαρόλ, Μίντλεσμπρο, Σάουθαπτον και Μπολόνια πριν τους Γενοβέζους απ’ όπου έμεινε ελεύθερος. Από τους ποδοσφαιριστές της λίστας, είναι από τους πιο «ενεργούς».

Χρηματιστηριακή αξία: 3,5 εκ. ευρώ

Χατέμ Μπεν Αρφά

Ο 34χρονος Γαλλοτυνήσιος μεσοεπιθετικός, είναι ένα από τα πιο «δυνατά» ονόματα 10αριών που κυκλοφορούν στην αγορά, έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Μπορντό.

Το όνομά του έχει «παίξει» σε πολλές μεταγραφικές περιόδους για ελληνικές ομάδες. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί κυρίως σε Γαλλία και Αγγλία, με τις Λιόν, Μαρσέιγ, Νις, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεν και Μπορντό, αλλά και με τις Νιούκαστλ και Χαλ στο «μεγάλο νησί». Το πέρασμά του από την Ισπανία και τη Βαγιαδολίδ ήταν σύντομο και ανεπιτυχές πριν την περσινή του επιστροφή στη Γαλλία.

Έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 3 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ και ένα Ευρωπαϊκό Κ-17 με την Εθνική Γαλλίας (ενώ έχει καταγράψει 15 συμμετοχές με 2 γκολ στην Εθνική Ανδρών). Έχει προσφέρει εντυπωσιακές ποδοσφαιρικές στιγμές, ωστόσο έχει «απασχολήσει» και με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Χρηματιστηριακή αξία : 3 εκ. ευρώ.

Χαβιέ Παστόρε

Ο 32χρονος Αργεντινός (έχει και την Ιταλική υπηκοότητα) μεσοεπιθετικός, έμεινε ελεύθερος από τη Ρόμα χθες (30/8).

Ο Λατινοαμερικανός είχε συμβόλαιο μέχρι το 2023, ωστόσο δεν ήταν στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο στους Τζαλορόσι. Ο Παστόρε έχει καταγράψει 29 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής σκοράροντας 2 φορές. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ταγιέρες και συνέχισε στην Ουρακάν, απ’ όπου η Παλέρμο (82 συμ., 16 γκολ, 16 ασίστς) τον απέκτησε και κατάφερε να υπερπολλαπλασιάσει την αξία του πωλώντας τον στην Παρί Σέν Ζερμέν έναντι 42 εκ. ευρώ! Στη Γαλλία ο Παστόρε αγωνίστηκε 269 φορές με την Παρί σκοράροντας 45 γκολ και μοιράζοντας 61 ασίστ, πανηγυρίζοντας 5 πρωταθλήματα, 5 λιγκ καπ, 4 κύπελλα Γαλλίας και 5 σούπερ καπ με τους Παριζιάνους. Η Ρόμα τον απέκτησε έναντι 24 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και με τους Τζαλορόσι έπαιξε συνολικά σε 37 αγώνες με 4 γκολ και 3 ασίστς. Πέρσι αντιμετώπισε τραυματισμό που τον άφησε για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός δράσης και συμμετείχε μόλις σε 5 αγώνες της Ρόμα ως αλλαγή.

Χρηματιστηριακή αξία: 1,5 εκ. ευρώ.

Τζοβάνι Ντος Σάντος

Ο 32χρονος Μεξικανός (με Ισπανικό διαβατήριο) ήταν ένα από τα hot prospects της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν, ωστόσο δεν κατάφερε να «ριζώσει» στη Βαρκελώνη (28 συμ., 3 γκολ). 

Οι Μπλαουγκράνα τον παραχώρησαν έναντι 6 εκ. ευρώ στην Τότεναμ, όμως ούτε στους Λονδρέζους κατάφερε να κάνει σπουδαία καριέρα και αγωνίστηκε δανεικός σε Ίπσουιτς, Γαλατάσαραϊ και Σανταντέρ. Στη Μαγιόρκα πήρε τα πάνω του τη σεζόν 2012-13 (29 συμ., 6 γκολ), η Βιγιαρεάλ τον αγόρασε με 6 εκ. ευρώ και στη διετία που αγωνίστηκε σκόραρε 12 φορές σε 57 αγώνες και τον πούλησε έπειτα στους L.A. Galaxy του MLS (77 συμ., 26 γκολ). Επιστρέφοντας στο Μεξικό για την Αμέρικα αγωνίστηκε σε 42 αγώνες με 4 γκολ στην τελευταία διετία.

Χρηματιστηριακή αξία: 1,5 εκ. ευρώ.

Κάρλος Τέβεζ

Ο «Απάτσι» αποχώρησε από την Μπόκα Τζούνιορς, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα συνεχίσει ή όχι να παίζει ποδόσφαιρο.

Στα 37 του ο Αργεντινός η ζωή του οποίου μεταφέρθηκε και στις οθόνες μέσω ντοκιμαντέρ-σειράς, κλείνει μια τεράστια καριέρα που ξεκίνησε από τη Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί έμεινε ελεύθερος ίσως ολοκληρώνοντας τον κύκλο του. Δεν έχει ανακοινώσει το φινάλε της καριέρας του και ως εκ τούτου… μπαίνει στη λίστα. Ο «Απάτσι» έχει αγωνιστεί σε Μπόκα, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Σανγκάι Σενχούα, έχοντας «σηκώσει» Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Λιγκ Καπ, Τσάμπιονς Λιγκ, Σουνταμερικάνα, Πρωταθλήματα Αργεντινής, Σούπερ Καπ και βεβαίως Ολυμπιακό Μετάλλιο με την Εθνική Αργεντινής…

Χρηματιστηριακή αξία: 1 εκ. ευρώ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.