ΘΕΜΑ: Ο κοντός είναι... γάτα!

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2019

Με αίσθηση του χώρου και ένα αριστερό τακουνάκι, ενδεικτικό της ποιότητάς του, ο Γιάννης Φετφατζίδης, βρίσκει τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος με εξίσου εντυπωσιακή κίνηση αποφεύγει το μαρκάρισμα και σκοράρει με το αριστερό, στο πρώτο γκολ ισοφάρισης του Αρη στο Περιστέρι.

Τακουνάκι από τον Φετφατζίδη στον Λάρσον, κόντρα της μπάλας από την οποία επωφελείται ο πρώτος για να ξεκινάει τη διαγώνια κούρσα του. Με συνεχείς προσποιήσεις μπαίνει στην περιοχή κι έχοντας τρεις αμυντικούς να τον καταδιώκουν πλασάρει με το αριστερό και σώζει στο τέλος την ισοπαλία για τον Αρη.

Η προχθεσινή βραδιά αν μη τι άλλο τού ανήκει. Πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του με τους κιτρινόμαυρους και παρά το προφανές, ότι δηλαδή το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό σπορ και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται από το σύνολο, το προχθεσινό στο Περιστέρι – αν κρίνουμε από την απόδοση του συνόλου- ήταν προϊόν της δικής του… παράστασης.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης επέστρεψε στον Αρη το καλοκαίρι μετά από προτροπές και επιμονή του Θόδωρου Καρυπίδη. Ξεκάθαρα. Ο τότε προπονητής της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής ήταν διστακτικοί με την απόφαση του ισχυρού άνδρα, δέχτηκαν ωστόσο, γιατί πολύ απλά στο ρόστερ δεν υπήρχε ο εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά. Είχε αποχωρήσει ήδη και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο επιθετικό κομμάτι, ο Ματέο Γκαρσία.

Ο 28χρονος ενσωματώθηκε με την ομάδα τις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας στην Ολλανδία, με τον Σάββα Παντελίδη να του στέλνει άμεσα μήνυμα, ότι θα παίξει μόνο εάν δουλέψει σκληρά και δεν συνεχίσει να αδικεί τον εαυτό του. “Αν ήρθε για να δουλέψει και όχι με τη σιγουριά ότι θα πάρει τη φανέλα σπίτι του, τότε καλώς να έρθει”, είχε πει.

Μετά από 13 αγωνιστικές στη Super League είναι φανερό ότι ο Φετφατζίδης κάνει μία απ’ τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του, είναι ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ του Πρωταθλήματος και δικαίως βρίσκεται και στις επιλογές του Φαν’τ Σιπ για την Εθνική ομάδα. Μία κλήση επιβράβευση της έως τώρα εικόνας του. Οι αριθμοί του έρχονται να δικαιώσουν και τον Καρυπίδη για την επιλογή του.

Το γκολ που πέτυχε στο Περιστέρι ήταν το δεύτερο φετινό σε 997 λεπτά, ενώ η ασίστ που έδωσε στον Μπρούνο Γκάμα ήταν η τέταρτη. Μετράει 20 τελικές, έχει 48 σωστές μεταβιβάσεις και 23 κερδισμένα φάουλ. Αν συγκρίνουμε το παρελθόν του στη Super League κι εφόσον παραμείνει στο 100% δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το… κοντέρ θ’ ανέβει και ο Γιάννης Φετφατζίδης θα ξεπεράσει ακόμα τον εαυτό του.

Οι δύο πιο “γεμάτες” σεζόν του χρονολογούνται πολύ πίσω, σχεδόν μια 8ετία, τότε που είχε κάνει το “ξεπέταγμα” στον Ολυμπιακό και είχε αναγκάσει όλη την Ελλάδα να μιλά για το ταλέντο του. Τις υπόλοιπες (στη χώρα μας) ήταν μεταξύ… πάγκου και γηπέδου.

Στον φετινό Αρη ωστόσο εξελίσσεται σε νέο ηγέτη της επιθετικής γραμμής. Ξεκίνησε αφηνιασμένος, διαγράφοντας την περσινή του παρουσία στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, όπου ήταν και δεν ήταν στην ομάδα. Επέστρεψε δυναμικά, λες και θέλει να αποδείξει ότι είναι και πάλι εδώ, αξίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Σχεδόν όλο το παιχνίδι της ομάδας περνάει από τα πόδια του. Όταν οι υπόλοιποι τα βρίσκουν σκούρα, ο “Φέφτα” (θέλει να) είναι εκεί.

Εχει την ποιότητα και την μοναδική ικανότητα ανά πάσα στιγμή να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, να “χορεύει” τους αντιπάλους, να σερβίρει για τους συμπαίκτες του και γιατί όχι να σκοράρει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι -συμπαίκτες, αντίπαλοι - που υποστηρίζουν ότι… “μιλάει στην μπάλα”. Εχει έναν μοναδικό τρόπο – όταν δεν είναι τσαπατσούλης και αδικεί τον εαυτό του- να κρατά “ζεστό” τον κόσμο και τον Αρη ζωντανό στους στόχους του. Όπως έκανε προχθές στο Περιστέρι, με το γκολ στο 91’ να είναι ο καρπός της προσπάθειας του. Ίσως όμως κι ένα μήνυμα στους προπονητές του (πρώην και νυν), καθώς το προχθεσινό παιχνίδι ήταν μόλις η 3η φορά που δεν αντικαταστάθηκε από τις συνολικά 13 συμμετοχές του.

Και κάτι ακόμα. Αν κρίνουμε από τα “πεπραγμένα” είναι φανερό ότι ο Φετφατζίδης είναι παίκτης ψυχολογίας. Μια καλή στιγμή χρειάζεται για να πάρει τα πάνω του, ή το αντίστροφο. Μια χαμένη ευκαιρία, μία λάθος πρώτη πάσα, μπορεί να του καταρρακώσει την ψυχολογία. Αυτή την περίοδο έχει το μομέντουμ. Πάει για τα επόμενα, τα καλύτερα.

Οι τρεις “γεμάτες” του σεζόν με αριθμούς

2019-2020 (ΑΡΗΣ)

13 συμμετοχές/997’

2 γκολ

4 ασίστ

20 τελικές προσπάθειες

48 πάσες

49 λάθη

23 φάουλ υπέρ

2011-2012 (ΟΣΦΠ)

17 συμμετοχές/1002’

3 γκολ

3 ασίστ

28 τελικές προσπάθειες

69 πάσες

59 λάθη

15 φάουλ υπέρ

2010-2011 (ΟΣΦΠ)

19 συμμετοχές/963’

2 γκολ

3 ασίστ

27 τελικές προσπάθειες

53 πάσες

67 λάθη

12 φάουλ υπέρ

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.