ΘΕΜΑ: Αυτή είναι η Inter Miami του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Metrosport Team29 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο σπουδαίος Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που «γέννησε» ποτέ η Αγγλία, επιστρέφει στον χώρο του ποδοσφαίρου αυτή τη φορά σε ένα εντελώς διαφορετικό πόστο. Ήταν Ιανουάριος του 2018 όταν ο Άγγλος σταρ ανακοίνωσε την δημιουργία μίας νέας ομάδας στην καρδιά του Μαιάμι που ως άξονα της θα έχει τους οπαδούς αλλά και την ανίκητη αξία του ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην παρουσία του project της Ίντερ Μαιάμι. Η απεριόριστη αγάπη του Ντέιβιντ προς το άθλημα επιβεβαιώνεται και εξελίσσεται διαρκώς ακόμα και μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση.  

Πάνε 7 χρόνια από εκείνη την βραδιά στο Παρίσι. Μία βραδιά που ο Ντέιβιντ δύσκολα θα ξεχάσει. Στα δάκρυα του κατά την αποχώρηση από το “Park de Princes” μπορεί κανείς να “χωρέσει” όλες τις στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας που μας χάρισε χάρη σε αυτό το «φαρμακερό» δεξί του πόδι. Το ήθος και την προσωπικότητα ενός αθλητή που ήξερε πως να τραβά πάνω του όλα τα βλέμματα αλλά και τα φλας των φωτογράφων. Ο Μπέκαμ δεν άντεξε πολύ μακρυά από το ποδόσφαιρο. Συνεχώς ανέφερε, ακόμα και όταν ήταν ενεργός ποδοσφαιριστής, ότι μεγάλο του όνειρο είναι να δημιουργήσει την δική του ομάδα, το δικό του γήπεδο, την δική του ποδοσφαιρική στέγη. Αυτό το όνειρο πήρε σάρκα και οστά πέρυσι, όταν από το μηδέν και με μοναδικό του “όπλο” την αστείρευτη γνώση του σε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, οραματίστηκε το πρότζεκτ της Ίντερ Μαιάμι. Σήμερα και αφού πέρασε από την σκέψη στην πράξη είναι έτοιμος να καμαρώσει το δικό του δημιούργημα στα “πλούσια” γήπεδα του MLS!  

Θυμηθείτε το τελευταίο αντίο του Μπέκαμ, στις 19 Μαίου του 2013.


Το προφίλ της Ίντερ Μαιάμι, μίας ομάδας που ανήκει στον λαό της

Τα αποκαλυπτήρια για την Ίντερ της..Αμερικής αναμένεται να γίνουν τα ξημερώματα της Δευτέρας – ώρα Ελλάδος- (2-03) στο παιχνίδι κόντρα στην Λος Άντζελες FC. Η ομάδα του «ευεργέτη» Μπέκαμ αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους. Μόλις λίγους μήνες πριν μάθαμε τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ που θα την απαρτίζουν. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε,πάντως , είναι ότι στα ταμεία της ομάδας τα εκατομμύρια φτάνουν και περισσεύουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο χορτάρι του Los Angeles Stadium την ερχόμενη Κυριακή θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο από τις τρεις πιο πλούσιες ομάδες του Αμερικανικού ποδοσφαίρου (Los Angeles Galaxy,Los Angeless FC, Inter Miami).

 Η χρηματιστηριακή αξία της Ίντερ Μαιάμι αγγίζει τα 42 εκατομμύρια ευρώ, με τα πρωτεία να τα κατέχει η ομάδα από το εξωτικό Λος Άντζελες (45 εκατομμύρια ευρώ). To πρώτο επαγγελματικό ματς για την ομάδα του Μπέκαμ θα γίνει μακρυά απο το νεόχτιστο στολίδι της που θα εδρεύει στην καρδιά του Μαιάμι. Το Miami Freedom Park αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2022 και θα έχει χωρητικότητα 25.000 θέσεων. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για το νέο “σπίτι” της, η Ίντερ Μαιάμι θα φιλοξενείται στο Στάδιο Λόκχαρτ που βρίσκεται στην Φλόριντα και χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες..Μπέιζμπολ! Το πρώτο εντός έδρας ματς θα το δώσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου κόντρα στην πρώην ομάδα του Μπέκαμ, τους LA Galaxy.  

Το εγχείρημα της νέας ομάδας του Μαιάμι φαίνεται να το έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της μεγαλούπολης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη έχουν προμηθευτεί το εισιτήριο διαρκείας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν (ο αριθμός έχει φτάσει ετησίως στους 9.300). Η Ίντερ Μαιάμι,πάντως, βρίσκει υποστηρικτές και στα πρόσωπα μεγάλων αθλητών και προσωπικοτήτων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Λίο Μέσι, Ντιντιέρ Ντρογκμπά, Τιερί Ανρί, Ινιέστα,Τσάβι, μέχρι και η Τζένιφερ Λόπεζ έσπευσαν να ευχηθούν καλή αρχή στον αγαπημένο τους φίλο, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το ρόστερ και το μεγάλο αστέρι

Το μεγάλο «μπαμ» για την ομάδα από το Μαιάμι ήρθε από το Μεξικό. Ο Ροντόλφο Πιζάρο χρειάστηκε 10 εκατομμύρια ευρώ για να δελεαστεί και να γίνει μόνιμος κάτοικος Αμερικής. Ο Μεξικανός «killer» έχτισε το όνομα στην ομάδα της χώρας και της καρδιάς του, Πατσούκα. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα της Μόντερει στην οποία και πέτυχε 9 γκολ σε συνολικά 64 εμφανίσεις. Το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο “καπετάνιος” της ομάδας δελέασε αρκετούς νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν στην Ίντερ Μαιάμι. Οι Αργεντινοί Χούλιαν Καράνθα και Ματίας Πελεγκρίνι βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς και επιδιώκουν να αρχίσουν το ποδοσφαιρικό τους ταξίδι αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην ομάδα και στο MLS (Major Soccer League). 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές είναι είτε Αμερικάνοι, είτε Λατίνοι.Ο μ.ο ηλικίας του ρόστερ είναι 25.2. Δείτε παρακάτω την εκτενής αναφορά στην squad list της Ίντερ Μαιάμι.

Αναλυτικά οι 28 ποδοσφαιριστές που συνθέτουν το ρόστερ είναι:

Τερματοφύλακες: Τζόν Μακάρθι, Λουίς Ρόμπλες, Ντρέικ Κάλλεντερ

Αμυντικοί: Άλβας Πάουελ, Αντρές Ρέγιες, Κριστιάν Μακούν, Νικολάς Φιγκάλ, Ντίλαν Νίλις, Τζόζεφ Ντελαγκράθα,Μπεν Σουίτ,Ρομάν Τόρες, Μίκι Άμπροουζ

Μέσοι: Γουίλ Τραπ, Βίκτορ Ουλόα, Τζέι Τσάπμαν, Ντείβιντ Νόρμαν Τζούνιορ, Λιούις Μόργκαν, Λουίζ Αργκούδο, Λι Ενγκουγιέν,Τζόρτζ Ακόστα

Επιθετικοί: Ροντόλφο Πιζάρο, Ρόμπι Ρόμπινσον, Ματίας Πελεγκρίνι, Χούλιαν Καράνθα, Χουάν Ανγκουλέδο, Ζερόμ Κισεβέτερ

Προπονητής: Ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος έχει προπονήσει στο παρελθόν τις Πατσούκα και Μοντερέι.  

Στη διοίκηση της ομάδας εκτός από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκονται ως συνδιοκτήτες οι: Μασαγιόσι Σον (Ιαπωνία), Σίμον Φούλερ και ο εκατομμυριούχος Αμερικάνος επιχειρηματίας, Τζώρτζ Μας!

Η Ίντερ Μαιάμι, η ομάδα που «γεννήθηκε» μέσα από τα πιο μεγάλα όνειρα-φιλοδοξίες του Ντέιβιντ Μπέκαμ ντεμπουτάρει αυτή την Κυριακή και ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι ένα ακόμη ποδοσφαιρικό πυροτέχνημα που δεν θα κρατήσει ή αν θα διαγράψει μία πορεία ανάλογη με αυτή του ιδιοκτήτη και οραματιστή της. Δηλαδή, μία πορεία γεμάτη τρόπαια, φήμη και δόξα! Ίντερ Μαιάμι, καλωσήρθες στην ποδοσφαιρική μας ζωή.     


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.