Τι συμβαίνει με το Αμβούργο;

Γιάννης Τσερβίνης22 Απριλίου 2024

Η 12η Μαϊου του 2018 αποτελεί την πιο «μαύρη σελίδα» στην πολύχρονη και πλούσια ιστορία του Αμβούργου. Εκείνο το καταθλιπτικό απόγευμα στην «Imtech Arena» το καμάρι του γερμανικού Βορρά κέρδιζε μεν 2-1 την Γκλάντμπαχ, υποβιβαζόταν δε για πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία της Bundesliga! 

Εξ ου και το παρατσούκλι Bundesliga-Dino, δεινόσαυρος της Μπουντεσλίγκα δηλαδή, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης το 1983 ουδέποτε είχαν κατρακυλήσει στα... μπας κλας γήπεδα της Zweitte Liga.

Η επιστροφή του στη «μεγάλη» κατηγορία φάνταζε θέμα χρόνου. Φεύ! 

Εκτοτε έχουν περάσει έξι χρόνια και όπως όλα δείχνουν και τη φετινή χρονιά το Αμβούργο θα παραμείνει στην 2η κατηγορία της Γερμανίας.

Φτάνει στη βρύση αλλά...

Μία ματιά στο τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια αποδεικνύει το… τρελό του πράγματος και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της γερμανικής ομάδας.

Την περίοδο 2018-19 το Αμβούργο τερμάτισε στην 4η θέση με 56 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 3η που οδηγεί στα μπαράζ με την 16η ομάδα της Μπουντεσλίγκα και από την 2η που οδηγεί απευθείας στην «μεγάλη» κατηγορία!

Τη περίοδο 2019-20 το Αμβούργο τερμάτισε ξανά στην 4η θέση με 54 βαθμούς, ευρισκόμενο και πάλι έναν βαθμό πίσω από την 3η θέση και τα μπαράζ.

Την σεζόν 2020-2021 καμία έκπληξη, με την ομάδα του γερμανικού βορρά να ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα στην «αγαπημένη» του 4η θέση, στο -4 όμως από την 3η θέση.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2021-2022 μετά από μεγάλη προσπάθεια τερμάτισε στην 3η θέση και οδηγήθηκε στα μπαράζ ανόδου με αντίπαλο την Χέρτα Βερολίνου.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Βερολίνο κέρδισε 0-1 και πήρε μεγάλο προβάδισμα για επιστροφή στην Bundesliga.


Στον δεύτερο αγώνα όμως τα έκανε… θάλασσα και με την ήττα με 0-2 σκόρπισε την απογοήτευση στους χιλιάδες οπαδούς του.

Την περσινή περίοδο το Αμβούργο τερμάτισε ξανά στην 3η θέση, έναν μόλις βαθμό μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις και τις Χάιντενχαϊμ και Ντάρμσταντ που προβιβάστηκαν. Το… όνειρο της επιστροφής εκεί που ανήκει της το στέρησε σε διπλά παιχνίδια η ανώτερη Στουτγάρδη.

Στην πρώτη αναμέτρηση οι Σουηβοί επικράτησαν 3-0, ενώ και στο δεύτερο-με σκόρερ μεταξύ άλλων και τον Μαυροπάνο- κέρδισαν εκ νέου, αυτή τη φορά με 1-3.

Τη φετινή σεζόν και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του Πρωταθλήματος, το Αμβούργο βρίσκεται, που αλλού, στην... καταραμένη 4η θέση. 

Εξι βαθμούς μακριά από την Φορτούνα Ντίσελντορφ και τα μπαράζ ανόδου.

 Με τους οπαδούς του να φωνάζουν «Hamburg uber alles», δείγμα της αδιάκοπης στήριξής τους, μέσα τους όμως να αισθάνονται βαθιά θλίψη για τα όσα «εξωπραγματικά» συμβαίνουν τα τελευταία έξι χρόνια…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.