Θέλουμε να γίνει το Κύπελλο, έστω κι αν είναι μια παρωδία

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Θέλει λέει η ΕΠΟ να διεξαχθεί το Κύπελλο. Θέλει να διεξαχθεί και η Σούπερ Λιγκ 2. Αλλο, όμως, να θέλεις και άλλο να μπορείς. Πρώτα-πρώτα, το Κύπελλο όπως το ξέραμε πρέπει να το ξεχάσουμε, όπως ξεχάσαμε πολλά από όσα ξέραμε εξ' αιτίας της γενικότερης κατάστασης που διαμορφώνει ο κορωνοϊός. Ειδικά για το φετινό Κύπελλο, αν γίνει, δύο είναι τα δύο εφικτά σενάρια της διοργάνωσής του. Και τα δύο δεν είναι καθόλου ελκυστικά.

Ας το δούμε αναλυτικά: Οι “μικρές” ομάδες που δεν παίζουν στα “μικρά” Πρωταθλήματα, αυτονόητα δεν μπορούν να συμμετάσχουν και στο Κύπελλο. Αν δεν γίνει, τελικά, η Σούπερ Λιγκ 2, που είναι και το πιθανότερο, θα είναι υποχρεωτικό να διεξαχθεί το Κύπελλο με τη συμμετοχή μόνο των 14 ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1. Να, λοιπόν, το πρώτο μπέρδεμα. 

Θα γίνει κλήρωση, θα παίξουν μέσα-έξω τα ζευγάρια και θα προκριθούν επτά ομάδες. Και επειδή το επτά δεν διαιρείται δια του τέσσερα ή δια του δύο, ο μόνος τρόπος να προκύψουν οι τέσσερις των ημιτελικών είναι η μία ομάδα να περάσει χωρίς αγώνες με κλήρωση και οι άλλες έξι να παίξουν μεταξύ τους για να περάσουν οι τρεις και να συμπληρώσουν την τετράδα των ημιτελικών. Μιλάμε αμέσως για μια διοργάνωση-παρωδία, στην οποία θα συμμετάσχουν ελάχιστες ομάδες και, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάποια από αυτές θα έχει βρεθεί στους ημιτελικούς χωρίς να αγωνιστεί στους προημιτελικούς.

Προβληματικό ως προς αυτό, όμως, είναι και το δεύτερο σενάριο. Αν επιτραπεί η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, θα επιτραπεί αυτονόητα και η συμμετοχή των 12 ομάδων της στο Κύπελλο. Θα έχουμε, λοιπόν, στο Κύπελλο συνολικά 26 ομάδες (14+12). 

Θα μείνουν αρχικά οι 13 και τότε πρέπει να γίνουν όχι μία αλλά δύο κληρώσεις. Μία για να προχωρήσουν 7 (6+1 με την κλήρωση) ομάδες και άλλη μία για να φτάσουμε στους τέσσερις (3+1 με την κλήρωση) των ημιτελικών, όπως και στο πρώτο σενάριο. Αρα, διοργάνωση-παρωδία και πάλι, με δύο ευνοημένες, μέσω κληρώσεων, ομάδες.

Θέλουμε ένα τέτοιο Κύπελλο ή δεν θέλουμε καθόλου Κύπελλο; Ο καθένας επιλέγει. Αλλωστε, ακόμη και να διεξαχθεί, από την τηλεόραση θα δούμε τους αγώνες, γιατί είναι πέρα από βέβαιο ότι οι τελευταίοι-τελευταίοι χώροι που θα απαλλαγούν από τα lockdown, όταν έρθει η άγια στιγμή που θα ανασάνουμε από τον κορωνοϊό, θα είναι τα γήπεδα. Κι αυτό, εδώ που τα λέμε, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Διότι το γήπεδο και οι κερκίδες του αποτελούν τον ορισμό του συγχρωτισμού και, μάλιστα, του... απείθαρχου συγχρωτισμού.

ΥΓ. Η πιο γελοία ερώτηση όλων των εποχών επαναλαμβάνεται μονότονα, κάθε μέρα, σε όλα τα κανάλια: “Πότε θα λήξει το lockdown;” Μ΄αυτήν βομβαρδίζονται συνεχώς γιατροί και υπουργοί. Αν ήμουν ένας από αυτούς θα απαντούσα: “Την Τρίτη στις 10.34 το πρωί”...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.