«Θέλουμε να δείξουμε την ιστορία μας - Τους πείραξαν τα πολιτικά τμήματα;»

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, και μίλησε για την αποκοπή των πολιτικών τμημάτων από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: «Πριν από λίγο ο κ.Βορίδης ξεκαθάρισε πως αποκόπτονται τα πολιτικά τμήματα από την παρέλαση. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τα λόγια του, είδα ότι ήταν πολύ διστακτικός. Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821, εδώ στη Θεσσαλονίκη απαιτήθηκε να είναι 60 λεπτά οι παρελάσεις ενώ οι μαθητικές θα γίνουν κανονικά. Δηλαδή ο ιός μεταδίδεται μόνο σε παρελάσεις συλλόγων; 

Φέτος η Παμμακεδονική θα έδειχνε όλες τις σημαίες από το 1821. Εμείς δεν πηγαίνουμε στην παρέλαση για την παρέλαση. Πηγαίνουμε για να παρουσιάσουμε την ιστορία μας, οι στολές μας είναι πανάκριβες και όλη η διαδικασία είναι κοστοβόρα για εμάς. Ανεχτήκαμε τόσες συγκεντρώσεις και τόσους συνωστισμούς, εδώ τα λεωφορεία είναι γεμάτα και ο κόσμος είναι συνωστισμένος. Τους πείραξαν τα πολιτικά τμήματα για μία ώρα παραπάνω παρέλαση; Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε, αν δεν καταλαβαίνουν πως προσφέρεται παράδοση και ιστορία, τότε δεν πρόκειται να τους το πούμε εμείς. Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δεν έρχονται ξανά, είναι μία φορά. Πρέπει να υπάρχει μια δικαιοσύνη απέναντι σε όλους».

Στο τέλος κατέληξε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, υπογράψαμε συμφωνίες, θωρακίσαμε τη χώρα μας αλλά για να θωρακιστεί η χώρα μας πρέπει να δείξουμε και την ιστορία μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.