«Θέλουμε να αποδείξουμε την ποιότητά μας απέναντι στον Ολυμπιακό»

Γιώργος Ζαΐρης13 Φεβρουαρίου 2020

Αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας θετική παρουσία. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε στο Metrosport.gr για την πρόκριση επί των «πρασίνων», για την ήττα στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές μέρες για το Πρωτάθλήμα, για το κλίμα στα αποδυτήρια, για την αναγνώριση από τον Δώνη και έστειλε μήνυμα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά ρωτήθηκε για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε παιχνίδι Κυπέλλου: «Για εμάς ήταν μία νίκη, η ιστορία είναι άλλο πράγμα. Εμείς έχουμε γράψει ήδη ιστορία, η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν το γνώριζα αυτό. Ηταν μία επιτυχία που ήρθε χωρίς να αφήσουμε περιθώριο στον αντίπαλο να ελπίζει σε κάτι. Τώρα συνεχίζουμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς.»

Για το αν ήττα στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές μέρες για το Πρωτάθλημα πείσμωσε τους παίκτες του Δικεφάλου: «Ηταν μία ήττα όπως και να έχει. Αν ήταν για το Κύπελλο και το γυρνούσαμε στη ρεβάνς θα έλεγα εντάξει δεν πειράζει. Αλλά ήταν μία ήττα για το Πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις και από τις νίκες και από τις ήττες και να βελτιώνεσαι. Κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα, δεν είμαστε οι καλύτεροι σε όλα. 

Κάποιες φορές δεν θα είμαστε καλά, δυστυχώς, αυτές τις φορές φέτος τις πληρώσαμε. Στο ματς πρωταθλήματος που δώσαμε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό κανείς από εμάς δεν ήταν στα καλύτερά του. Ηταν δίκαιη η ήττα. Αλλά στη συνέχεια μας έκανε καλό και στους τελευταίους αγώνες βγάλαμε αντίδραση. Εμείς στα αποδυτήρια είμαστε πάντα καλά, αλλά πάντα θα υπάρχουν και κακές μέρες. Δυστυχώς φέτος είχαμε δύο κακές μέρες και τις δύο χάσαμε τα ματς. Θέλω να πιστεύω ότι θα ήταν μόνο αυτές.» 

Για το γεγονός ότι έπαιξε και στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό δεξιά στην άμυνα: «Οπως έχω πει είμαι παίκτης της ομάδας. Θα παίξω όπου με χρειαστεί. Θέλω να βοηθήσω, έχω βοηθήσει και θέλω να συνεχίσω να βοηθώ, οπότε από εδώ και πέρα αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνεται στον προπονητή.» 

Για την αναγνώριση του Δώνη που χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος: «Είναι καλό να αναγνωρίζουν ότι είμαστε καλή ομάδα. Αλλά από εδώ και πέρα, πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το αποδεικνύουμε συνεχώς. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε. 

Είναι ένας προπονητής που τα λέει αυτά, δεν ξέρω, όμως, αν συμφωνούν όλοι. Ακουσα τον τεχνικό της Λαμίας να λέει μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ότι έπαιζε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, οπότε ο κάθε προπονητής και ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική γνώμη. Εμείς θέλουμε να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι ότι είμαστε οι καλύτεροι και να τελειώσουμε το Πρωτάθλημα στην 1η θέση.» 

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτά τα παιχνίδια νομίζω ότι δεν είναι ωραία για το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να προκαλούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε και να αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητά μας. Εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν θέλουμε να γίνει τίποτα γύρω γύρω. Σαν χώρα μας κάνουν κακό όλα αυτά. Μας γνωρίζουν στο εξωτερικό για άσχημα εξωαγωνιστικά πράγματα και όχι για κάτι καλό.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.