«Θέλουμε καθαρό 5-0 την Κυριακή για να δούμε τι θα λέει ο κυρ Σάββας»

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πάτερ Χρήστος Μήτσιος, και μίλησε για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τον πολιτισμό που έχουν στο ποδόσφαιρο οι Τούρκοι, την κλήρωση του Κυπέλλου ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για τον Μαρινάκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα είμαι στην Θύρα 4 την Κυριακή, με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου, με την τρέλα μου, με την λαχτάρα και με την αγωνία μου. Δεν είναι τυχαίο παιχνίδι. Κάνουμε βήμα πίσω ως χώρα στο θέμα του ποδοσφαίρου. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ήμουν στην Κωνσταντινούπολη και έπαιζαν Φενερμπαχτσέ-Μπεσίκτας, έπαιζαν στην ασιατική πλευρά της πόλης στο γήπεδο της Φενέρ, στο θρυλικό που είχε παίξει ο ΠΑΟΚ. Τελείωσε ο αγώνας, το βλέπαμε σε ένα μπαράκι, είδαμε να γεμίζει η πλατεία της Αγίας Σοφίας με φιλάθλους και των δύο ομάδων που ήταν μαζί στο ίδιο βαγόνι του τραμ. Δεν έγινε τίποτα και ξαφνιαστήκαμε με τα παιδιά μου. Ο γιος μου ήταν σε σχολή αθλητικού δικαίου στην Ισπανία, όσα παιχνίδια είδε με ομάδες της Μαδρίτης βλέπανε τα παιχνίδια μαζί στα μπαράκια και στα γήπεδα».

Για το αν είναι καλύτερα που δεν θα παίξουν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου αλλά στα ημιτελικά: «Αν έγινε έτσι η κλήρωση γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την συνύπαρξη των φιλάθλων της δύο ομάδων, μας προσβάλλει. Και πέρυσι με προσέβαλλε που ήταν 180 φίλαθλοι στον τελικό και έγιναν επεισόδια. Στην Ισπανία κορόιδευαν τον γιο μου για την Ελλάδα που δεν μπορούμε να διοργανώσουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Εγώ θα ήθελα την Κυριακή να έχει φιλάθλους του Ολυμπιακού. Εγώ θα ήθελα να πάω στο «Καραϊσκάκης», στην Αθήνα όταν πάω δεν έχω πρόβλημα, και με χαιρετάνε, και με σταματάνε και μου μιλάνε. Πρέπει όσοι έχουμε κάποιο επίπεδο να μην ειρωνευόμαστε τον κόσμο, το θέμα είναι να παλεύουν οι ομάδες μέσα στα γήπεδα. Οι παράγοντες βρίζουν και βρίζουν και δεν ξέρουν τι λένε. Πρέπει να ανέβουμε επίπεδο για να έρθουν και καλύτεροι παίκτες. Ολα αυτά γίνονται για να υπάρχουν στρατοί οπαδικοί και θέλουν οι παράγοντες να καλύψουν τις βρωμιές τους. Είναι δυνατόν εδώ και 10 χρόνια να μην εκδικάζεται η υπόθεση για το καράβι με τα ναρκωτικά; Μας προσβάλλει διεθνώς σαν κοινωνία όλο αυτό».

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: «Ελεος, για να πάρουν πέντε δεκάρες θα πρέπει να γλείψουν για να μου δώσει ο Σουλτάνος κάτι; Οτι έχει ήθος ο Μαρινάκης; Δεν ντρεπόμαστε; Η Εκκλησία θα πρέπει να είναι αποστασιοποιημένη. Εγώ δεν έχω πάρει μια δεκάρα για όσα γίνονται με συσσίτια, αστέγους, φαρμακεία και όσα κάνουμε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μπλέκω την αγάπη μου με τα λεφτά. Επειδή έδωσε στις κατασκηνώσεις ο Μαρινάκης λεφτά πρέπει να τον αποκαθάρουμε δημόσια; Η δικαιοσύνη θα τον αποκαθάρει. Μου έδειξαν τα παιδιά μου μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ με μια φωτογραφία με μένα και τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και έγραφαν πως την Κυριακή παλεύουν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Και συγκινήθηκα και έκλαψα. Ποιοι είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι; Στην ίδια εκκλησία και στην ίδια κοινωνία είμαστε. Για την Κυριακή μας φτάνει ένα 5-0, το θέλουμε σκέτο για να δούμε ο κ.Σάββας τι θα πει».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.