Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων: «Θέλουμε ανοιχτά σχολεία αλλά με διαφορετικά μέτρα»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης γα τη λειτουργία των σχολείων μίλησε ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων στην Κεντρική Μακεδονία, Θανάσης Κοκκονάς, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα μέτρα: «Διεκδικούσαμε αραίωση των μαθητών, καλύτερη καθαριότητα και πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αυτά είναι αναγκαία για να καλυφθούν τα κενά. Το Υπουργείο δεν ανακοίνωσε τίποτα από όλα αυτά. Ανακοίνωσε τον αυξημένο έλεγχο που φορτώνει βάρος στους γονείς. Τα τεστ δεν γίνονται σωστά, το ξέρετε. 

Δεν ανακοινώνεται και τίποτα αν βρεθεί θετικό ένα παιδί και για τις ουρές και τα χρήματα που θα χρειαστούν μετά. Τα ράπιντ τεστ είναι δωρεάν όταν στηθείς στην ουρά για κανένα δίωρο και περιμένεις. Οι ουρές είναι τεράστιες, φανταστείτε τι θα γίνει μετά. 

Μεγάλη αγωνία, φόβος και ταλαιπωρία για τους γονείς. Από την αρχή της πανδημίας ζητήσαμε να μειωθούν τα παιδιά στις τάξεις και δεν έγινε κάτι. Το Υπουργείο μετρά με κόστος οφέλους τους μαθητές. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία αλλά με μέτρα που θα το εξασφαλίσουν. Οι γονείς όταν διαπιστώνουν κρούσμα μέσα στην τάξη, σταματούν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο».

Για τα ειδικά σχολεία: «Δεν έχει γίνει τίποτα. Τα παιδιά αφήνονται στο έλεος τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.