«Θέλω νιάτα στον…νέο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team26 Μαΐου 2020

Εδώ και καιρό έχουμε γράψει αναλυτικά στη Metrosport πως η στόχευση των επιτελών του ΠΑΟΚ για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφορά νέους παίκτες, εξελίξιμους, με ποιοτικά χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου οι οποίοι παράλληλα θα έχουν μεταπωλητική αξία.

Τα παραδείγματα παικτών του Δικεφάλου που έπεισαν τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του να εξετάσουν αυτή την προοπτική (της απόκτησης νέων παικτών) από εδώ και στο εξής είναι αρκετά: Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Λημνιός, Κάρολ Σφιντέρσκι, Τσούμπα Ακπομ, Λάζαρος Λάμπρου. Και προφανώς υπάρχουν και άλλοι που ακολουθούν. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν αποδείξει στον ΠΑΟΚ την αξία τους, έχουν προσελκύσει (έστω και σε επίπεδο έντονης παρακολούθησης μέχρι αυτή την στιγμή) το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων ενώ πάντα υπάρχει η προοπτική της πώλησης, εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά ο Δικέφαλος. Η νέα στόχευση, όπως την έχει συζητήσει ο Σαββίδης με τους συνεργάτες του (νέους και παλαιούς) είναι να αποκτηθούν παίκτες νεαρής ηλικίας με ποιότητα και μεταπωλητική αξία. Και στην θέση του αριστερού μπακ που αναζητείται εναλλακτική λύση στην περίπτωση που πουληθεί ο Γιαννούλης και στα χαφ και στα εξτρέμ, τσεκάρονται ήδη νέοι παίκτες. Γιατί η εντολή του Σαββίδη είναι ξεκάθαρη: «Θέλω νιάτα στον…νέο ΠΑΟΚ».

Οι παίκτες δηλαδή που θα έρθουν, πρακτικά να μην ξεπερνούν τα 24 έτη, να έχουν όλα τα εχέγγυα για να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια κατάκτησης κι άλλων τίτλων τα επόμενα χρόνια. Και φυσικά οι νέοι να μπορέσουν να μπολιάσουν στο ήδη υπάρχον σύνολο, να μπορέσουν να συνεργαστούν αποδοτικά με τους έμπειρους ποιοτικούς παίκτες που έχει η ομάδα.

Ασφαλώς και ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος. Με την απόκτηση νέων παικτών που θα έχουν χαρακτηριστικά πρωταθλητισμού, να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ την ανοδική του πορεία και τα επόμενα χρόνια. Ο στόχος είναι να ανοίξει περισσότερο ο κύκλος της ομάδας και όχι να κλείσει, όταν μετά από δύο χρόνια (για παράδειγμα) αποχωρήσουν ορισμένοι από τους έμπειρους παίκτες.

Η εντολή του Σαββίδη έχει μεταβιβαστεί στους συνεργάτες του και οι διαπραγματεύσεις για παίκτες νέους που ήδη έχουν εντοπιστεί, αναμένεται να αρχίσουν σύντομα.

Ας μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στη Metrosport, σύμφωνα με τις οποίες, ο ΠΑΟΚ διαθέτει νέους ποιοτικούς παίκτες που αποτελούν το μέλλον της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.