Θέλημα Τέιτουμ η νίκη των Σέλτικς στο ντέρμπι με τους Ουόριορς

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2023

Ήταν η κόντρα των πρωταθλητών (Ουόριορς) με τους επίδοξους πρωταθλητές του ΝΒΑ (Σέλτικς). Οι δεύτεροι μοιάζουν να είναι στα καλύτερα τους και το επιβεβαίωσαν παίρνοντας το ντέρμπι της ημέρας μέσα από την οποία ξεχώρισαν ακόμη οι νίκες των Σίξερς και των Σανς επί των Μπλέιζερς και των Νετς αντίστοιχα.

Οι Σέλτικς λοιπόν επιβλήθηκαν στην παράταση των Ουόριορς με 121-118 καθοδηγούμενοι από τον σεληνιασμένο Τζέισον Τέιτουμ που έκανε τα πάντα στο παρκέ με 34 πόντους, 19 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τους πρωταθλητές ο Στεφ Κάρι είχε 29 πόντους, επτά ασίστ και το highlight της βραδιάς, ένα σουτ κάτω από το κέντρο στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Οι Σίξερς πέρασαν από το Πόρτλαντ στηριζόμενοι στο δίδυμο των Εμπίντ και Χάρντεν για να επικρατήσουν των Μπλέιζερς με 105-95. Ο Εμπίντ είχε 32 πόντους και εννιά ριμπάουντ ενώ ο Χάρντεν σημείωσε το τέταρτο triple-double του στη σεζόν με 16 πόντους, 14 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε 25 πόντους, 11 ασίστ και έξι ριμπάουντ.

Ο Ντεάντρε Άιτον έκανε σπουδαία δουλειά στις ρακέτες με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ για να οδηγήσει τους Σανς στο 117-112 επί των Νετς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση στην τέταρτη περίοδο (23-38). Για τους ηττημένους ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε 30 πόντους, επτά ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ματσάρα έγινε στη Μινεσότα όπου οι Τίμπεργουλφς με δύο βολές του Ντ’Άντζελο Ράσελ και παρότι βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 10 πόντους, νίκησαν τους Ράπτορς με 128-126. Ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι είχε 25 πόντους και έξι ασίστ ενώ ο Κάιλ Άντερσον είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Σκότι Μπαρνς είχε 29 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Νωρίς το βράδυ στο Παρίσι, οι Μπουλς ήταν ανώτεροι των Πίστονς και νίκησαν με 126-108 έχοντας κορυφαίο τον Ντεμάρ ΝτεΡόζαν με 26 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.