Θέλεις τον Ροζ; Θα πληρώσεις

Γιώργος Στράντζαλης24 Απριλίου 2020

Ο Λίντσεϊ Ροζ ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτούν πρόταση από άλλη ομάδα και να αποχωρήσουν. Ανήκει ουσιαστικά στην κατηγορία “παίκτες προς πώληση”, με τη διαφορά ότι ο Άρης δεν τον βγάζει στο… σφυρί, αλλά προφανώς δεν θα πει και όχι στην προοπτική μίας πρότασης για τον Γάλλο αμυντικό, η οποία θα κριθεί οικονομικά συμφέρουσα για την ομάδα.

Σε πρόσφατα ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί στα δεδομένα της συγκεκριμένης περίπτωσης και στο γεγονός, ότι σύντομα αναμένεται να φθάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ, καθώς αυτό το κλίμα καλλιεργήθηκε από τον Ιανουάριο ακόμη, όταν ομάδες από το εξωτερικό “χτύπησαν” την πόρτα του ποδοσφαιριστή και του Αρη (βλ. Τουρκία). Τότε, όμως, λόγω του ban από την Fifa, αλλά και επειδή ο Ροζ ήταν παίκτης κλειδί για την πορεία της ομάδας, είτε απορρίφθηκαν είτε μπήκαν στο συρτάρι.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Άρης αγόρασε το 75% του αθλητή και το υπόλοιπο 25% έμεινε στη Λοριάν. Συνεπώς, λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, γίνεται αντιληπτή και η στάση που θα κρατήσουν οι κιτρινόμαυροι απέναντι στην εκάστοτε πρόταση που θα φθάσει. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον Ροζ -ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022- να φύγει για… ψίχουλα, άρα δεν πρόκειται να μπούνε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με καμία ομάδα που δεν θα τους προσφέρει σοβαρά οικονομικά ανταλλάγματα. Εν ολίγοις, το σκεπτικό των ιθυνόντων του Άρη είναι το εξής: “θέλεις τον Ροζ; θα πληρώσεις”.

 Το ενδιαφέρον από την Κύπρο

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το επίπεδο των απαιτήσεων του Άρη κυμαίνεται κοντά στο ένα εκατομμύριο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, γι’ αυτόν τον λόγο η παραμονή του είναι καθαρά στη διακριτική ευχέρεια των της ομάδας και της διάθεσης του ίδιου.

Με τα παραπάνω δεδομένα θα εξεταστεί και το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που η Κυπριακή ομάδα περάσει από τη θεωρία στην… πράξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη μεγαλόνησο, ο Ροζ βρίσκεται στο αγωνιστικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Ενώ, ο Άρης έχει ενημερωθεί απ’ αυτού από τον εκπρόσωπο του παίκτη, πράγμα που σημαίνει πως οι δυο τους έχουν έρθει σε επικοινωνία με την κυπριακή ομάδα. Για την ώρα πάντως, επίσημη πρόταση δεν κατατέθηκε και σημειώθηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα επιδιωχθεί σχετική επικοινωνία ηγετικού στελέχους του ΑΠΟΕΛ με τον Άρη ούτως ώστε να κατατεθεί. Και τότε θα φανεί αν το ενδιαφέρον έχει προοπτικές να προχωρήσει. Οι κιτρινόμαυροι έχουν σημειώσει τις απαιτήσεις του για τον συγκεκριμένο αθλητή, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, είναι κομβικός παίκτης για την ομάδα, αλλά εφόσον φθάσει στα γραφεία σοβαρή προσφορά όλα τα ενδεχόμενο είναι ανοιχτά. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα ο Αρης ενημερώθηκε από τον ατζέντη του Ροζ για πρόταση από ομάδα της Σερβίας, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε διότι κρίθηκε μακριά από τα “θέλω” των κιτρινόμαυρων οι οποίοι πάντα συνυπολογίζουν το 25% που διατηρεί η Λοριάν σε περίπτωση πώλησης του ποδοσφαιριστή όσο ανήκει στον Άρη.

Το σίγουρο αυτή τη στιγμή πάντως είναι ένα. Οτι στον Άρη έχουν προετοιμαστεί για την προοπτική κατάθεσης επίσημων προτάσεων, και έχουν ενημερώσει για το επίπεδο των απαιτήσεών τους, τόσο για τον Ροζ, όσο και γι’ άλλους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην κατηγορία “προς πώληση”, όπως είναι ο Σάσα και ο Φετφατζίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.