Θέλει τύπου Ολιβέιρα και Κάνιας παίκτες…

Αρις Νικολάκης04 Ιουλίου 2021

Μάλιστα. Έτσι εξηγείται ο νταλκάς του Ραζβάν Λουτσέσκου, να επιστρέψει στην Τούμπα. «Τα δύο του χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν τα καλύτερα της ζωής του». Κατά πως είπε και (το) διαβάζουμε στην έγκυρη «Μ». Θέλει, να ξαναζήσει τέτοια χρόνια ο Ρουμάνος προπονητής. Ποιος δε θα ήθελε;

Απλά, αυτή τη φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου οφείλει, να υπερβεί τον εαυτόν του, για να ξαναζήσει ίδια χρόνια. Ο ΠΑΟΚ πλέον, δεν έχει τους παίκτες τους οποίους είχε. Κι εάν έχει ορισμένους… Αυτοί κουβαλούν μερικά χρονάκια περισσότερα στις πλάτες του. Τούτο δε – όπως και να το κάνουμε- είναι ένα θεματάκι!

Δεν έχει για παράδειγμα τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο διεθνής Πορτογάλος της Πόρτο ήταν καίριος σπόνδυλος στην σπονδυλική στήλη του «δικέφαλου». Δεν έχει τον Χοσέ Κάνιας. Δίχως το βαρύ ανάλογο όνομα με το Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Ισπανός χαμηλών τόνων ήταν ακρογωνιαίος λίθος για το οικοδόμημα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου ΠΑΟΚ.

Θα πείτε βέβαια – και θα έχετε όλο το δίκιο μαζί σας – ο ΠΑΟΚ πλέον, έχει Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Χρήστο Τζόλη. Τεράστια κεφάλαια. Φυσικά κι είναι αμφότεροι, θετικές διαφορές του τότε με το τώρα αλλά… Η μεσαία γραμμή είναι το κριτήριο της απόδοσης ισχύος κάθε ομάδας. Αυτή στηρίζει και την αμυντική και την επιθετική. Μόνο με καλή μεσαία γραμμή τα κουτσοβολεύει κάθε ομάδα. Δίχως μεσαία γραμμή, με όποια αμυντική κι επιθετική… Χαΐρι δεν έχει!

«Λένε πως κάθε μεγάλη ομάδα ξεκινά από τον τερματοφύλακα της. Σας λέω εγώ πως ο Άγιαξ ξεκινούσε από τους μεσαίους»! Ο Άρι Χάαν ήταν απόλυτα σαφής στην άποψη του. Κι είχε γνώση κι εμπειρία στηρίγματα της.

Καλώς λοιπόν, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για να ζήσει και πάλι ….Καλύτερα του χρόνια. Μαζί του να τα ζήσει κι ο ΠΑΟΚ. Δεν αρκεί πάντως, η κοινή θέληση. Χρειάζεται και κοινή μεγαλύτερη τώρα από τότε προσπάθεια. Για την οικοδόμηση ανάλογα πλήρους κι ισχυρής ομάδας.

Προς τούτο ο ΠΑΟΚ χρειάζεται – έτσι για παράδειγμα οι αναφορές μας – έναν Σέρχιο Ολιβέιρα κι έναν Χοσέ Κάνιας. Κι αυτούς ως πρότυπα, κατά πως μαθαίνουμε αναζητά. Δεν είναι δα κι η ευκολότερη αναζήτηση....

Συνάμα απαιτείται η ορθή διαχείριση νεότερων και παλαιότερων του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Για το χαρμάνι το οποίον θα επιτρέψει στον Κυπελλούχο, να διεκδικήσει Πρωτάθλημα κι – ως είθισται – Κύπελλο. Για να ξαναζήσει ο Ρουμάνος προπονητής …Καλύτερα του χρόνια. Και μαζί του να τα ξαναζήσει ο ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1: Φυσικά κι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην Πολιτεία. Δεν είμαστε όμως, ίδιοι όλοι. ‘Οταν κάποιοι (κι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους) δεν ακολουθούν τις οδηγίες της… Διαφέρουν! Έτσι οφείλει η Πολιτεία να διαχωρίζει εμβολιασμένους και μη σε όλα – προσέξτε εδώ – εκτός από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Την παροχή υπηρεσιών υγείας, επί παραδείγματι…

ΥΓ 2: Οι ειδικοί (ως επιστήμονες) λένε πως το εμβόλιο για τον κορονωϊό ωφελεί σοβαρά την υγεία μας. Οι μη ειδικοί (ως μη επιστήμονες) λένε πως την βλάπτει. Κι ο κόσμος ευκολόπιστος χάνει τον προσανατολισμό του. Πλανιέται εδώ κι εκεί! Με άλλα λόγια; Ο κόσμος …συνθλίβεται ανάμεσα στο σαφές ορθό και στο σαφές λαθεμένο. Δεν πρέπει η Πολιτεία να τον προσανατολίσει;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.