Θέλει να τριτώσει το καλό ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης13 Νοεμβρίου 2022

Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ, απόψε το βράδυ στην Τούμπα. Θα υποδεχθεί τον Βόλο (στις 21:30 η ώρα έναρξης σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5) με κύριο στόχο να φθάσει στους 25 βαθμούς. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα ξεπεράσει τον Βόλο που βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία και έτσι θα έχει αντίκρυσμα η νίκη του επί του Ιωνικού, αλλά και εναντίον του ΠΑΣ.

Πρακτικά, ο Δικέφαλος θέλει να τριτώσει το καλό. Και να βελτιώσει, κάπως, στο μέτρο του δυνατού, την βαθμολογική του συγκομιδή. Σε 12 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει 22 πόντους και είναι πέμπτος. Πέρυσι, σε σύνολο 13 αγώνων, είχε 22 πόντους. Άρα, καλείται με νίκη απόψε το βράδυ, να ξεπεράσει την περσινή κακή βαθμολογική του επίδοση και να βελτιώσει κάπως, την φετινή.

Ο Λουτσέσκου ανακοίνωσε αποστολή με 20 παίκτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Βιεϊρίνια για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα μήνα. Ξεπέρασε την θλάση που αντιμετώπισε και συμμετέχει στην προσπάθεια. Δεν θα είναι βασικός, όμως είναι πιθανό, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη του αγώνα, να πάρει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά της αποψινής αναμέτρησης.

Ο Λουτσέσκου δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει το πλάνο και κυρίως τα φυσικά πρόσωπα, που θα αποτελέσουν την αρχική ενδεκάδα. Μία πιθανή αλλαγή, έχει να κάνει με την παρουσία του Καντουρί, αντί του Αουγκούστο, πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Ο Μαροκινός λειτουργεί, στα εντός έδρας παιχνίδια, πιο αποτελεσματικά ως “δεκάρι” όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Έχει τον τρόπο να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και να ανοίγει διαδρόμους.

Ο Κοτάρσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα στην άμυνα (από δεξιά πρός αριστερά) αναμένεται να αποτελείται από τους Σάστρε, Ίνγκανσον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή απέδωσε σωστά το δίδυμο του Σβαμπ με τον Φιλίπε Σοάρες. Δεν έχει λόγο να το αλλάξει. Στα άκρα θα είναι οι Κωνσταντέλιας και Αντρίγια, πίσω από τον φορ, λογικά θα παίξει ο Καντουρί. Και στην κορυφή ο Ολιβέϊρα. Αν και ο Λουτσέσκου άφηνε να εννοηθεί πως θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στον Τόμας. Όμως ο Ολιβέϊρα είναι σε καλό “φεγγάρι” και δύσκολα θα μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας.

Περιμένουν σημαντική προσέλευση

Η πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Νίκαια, η άνετη επικράτηση επί του Ιωνικού και η απόδοση ορισμένων παικτών όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Ολιβέϊρα, ο Ράφα Σοάρες, ο Φιλίπε Σοάρες, αλλά και των υπολοίπων, φαίνεται πως θα δώσει την αφορμή για να παρακινηθούν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας προκειμένου να βρεθούν απόψε το βράδυ στην Τούμπα. Θέλουν να δουν μία πρόοδο. Θέλουν να διαπιστώσουν ότι αυτό που συνέβη στην Νίκαια (κυρίως η ενθαρρυντική εμφάνιση) δεν ήταν ένα “πυροτέχνημα”. Σε κάθε περίπτωση, από τον ΠΑΟΚ προσδοκούν μία σημαντική προσέλευση των φιλάθλων. Όλοι όσοι βρεθούν, αναμένεται να υποστηρίξουν με πάθος την ομάδα, όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα, από την έναρξη της σεζόν.

Θέλει τρίποντο για να ξεπεράσει την περσινή επίδοση

Οι 22 βαθμοί σε 12 αγώνες πρωταθλήματος αποτελούν μία κακή επίδοση για τον ΠΑΟΚ. Σήμερα θα κληθεί να κερδίσει τον Βόλο και να φθάσει στους 25 πόντους σε σύνολο 13 αγώνων. Επί της ουσίας, θέλει τρίποντο, για να ξεπεράσει την περσινή κακή του επίδοση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πέρυσι, ο ΠΑΟΚ σε σύνολο 13 αγώνων στον πρώτο γύρο, είχε συγκεντρώσει 22 βαθμούς. Πολύ κακή συγκομιδή. Ήταν τέταρτος. Πρώτος ο Ολυμπιακός με 35. Δεύτερη η ΑΕΚ με 27.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.