Ανήμερα των γενεθλίων του, θέλει να... τριτώσει το καλό

Γιώργος Ζαΐρης17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γιορτάζει σήμερα τα 53α του γενέθλια. Και είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του ως προπονητής ανήμερα των γενεθλίων του θα καθίσει στον πάγκο για επίσημο ματς. 

Μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα το βιώσει ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν στις 17 Φεβρουαρίου 2018 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε εκτός έδρας για το Πρωτάθλημα τη Λαμία. Επίσης γιόρτασε τα 51α του γενέθλια (17 Φεβρουαρίου 2020) στον πάγκο της Αλ Χιλάλ κέρδιζε εκτός έδρας με 1-2 την Αλ Αχλί Ντουμπάι. 

Ολοι εύχονται σήμερα να... τριτώσει το καλό για τον Ρουμάνο τεχνικό. Σήμερα ο προπονητής του Δικεφάλου θα καθίσει για 130η φορά στον πάγκο του Δικεφάλου σε επίσημο ματς. Το σημερινό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι το 25ο του και στα προηγούμενα 24 έχει συγκομιδή 10 νίκες πέντε ισοπαλίες και μόλις εννέα ήττες. Το ντεμπούτο του ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου το πραγματοποίησε στις 17 Αυγούστου 2017 απέναντι στην Εστερσουντ (3-1). 

Ο Ιβάν Σαββίδης τον εμπιστεύτηκε και μαζί γράψανε ιστορία. Την περίοδο 2018-19 ο ΠΑΟΚ κατακτά το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ έχοντας κερδίσει ένα χρόνο νωρίτερα και το Κύπελλο (για τον Λουτσέσκου αλλά και για τους φίλους της ομάδας και το Πρωτάθλημα με όλα όσα είχαν συμβεί με τον Κομίνη στο περιβόητο ματς με την ΑΕΚ). Αποχώρησε μετά την κατάκτηση του νταμπλ για τη Σαουδική Αραβία όπου ανάμεσα στα άλλα κατέκτησε με την Αλ Χιλάλ και το Ασιατικό CHL. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα και πλέον έχοντας και τη βοήθεια του Μπότο θέλει να δημιουργήσει ένα ανίκητο σύνολο. 

Το σημαντικό είναι πως παρά τις παραλείψεις και τα λάθη στην αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι και στους τρεις στόχους του και σήμερα στη Δανία θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης για την φάση των «16» του ConferenceLeague παίρνοντας αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Μίντιλαντ.


Ξεπερνά τον Λίνο ο Μπίσεσβαρ

Ηταν 3 Αυγούστου 2016. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ φορά για πρώτη φορά την ασπρόμαυρη φανέλα και είναι το ευρωπαϊκό ματς απέναντι στον Αγιαξ. Είχε αγωνιστεί μόλις για οκτώ λεπτά. 

Σήμερα ο Ντιέγκο γράφει ιστορία. Γιατί αγωνιζόμενος έστω και για ένα λεπτό στην αναμέτρηση απέναντι στην Μίντιλαντ θα φτάσει τις 35 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα. Μπορεί αυτός ο αριθμός να μην λέει και κάτι, αλλά απλά να αναφέρουμε πως ο «Ολλανδός» θα ξεπεράσει σε σε συμμετοχές (στην Ευρώπη) τον εμβληματικό Αλβες Λίνο! 

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος που είχε αγωνιστεί σε 220 επίσημους αγώνες με την ασπρόμαυρη φανέλα είχε παίξει σε 34 ματς στην Ευρώπη. Επίσης ο Ανχελ Κρέσπο αγωνιζόμενος σήμερα θα χρειαστεί ένα ακόμη παιχνίδι για να συμπληρώσει 200 παρουσίες με τον ΠΑΟΚ σε επίσημο ματς (συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.