Θέλει να προλάβει τα… χειρότερα

Μάνος Χατζάκης18 Φεβρουαρίου 2020

Τα μηνύματα εστάλησαν ερμηνεύτηκαν και, πλέον, απομένει να διαπιστωθεί το κατά πόσο η ΠΑΕ μπορεί, έστω και στο τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, να οχυρωθεί από διαιτησίες, όπως εκείνη κόντρα στην ΑΕΚ. Κι όλα αυτά ενόψει της επικείμενης συμμετοχής στα play off.

Εφόσον, οι “κιτρινόμαυροι” βρεθούν στην εξάδα, καθώς φαντάζουν ως το ακλόνητο φαβορί σε σχέση με τους διώκτες τους, τότε θα έχουν την πρόκληση, η οποία αφορά στην κατάκτηση της 5ης θέσης, η οποία και θα οδηγήσει στην Ευρώπη.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι γνωστό ότι η ομάδα είναι κουρασμένη, άρα και πιο ευάλωτη σε “εξωτερικούς” παράγοντες. Κι αν το αγωνιστικό δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς το ρόστερ με το οποίο δουλεύει ο προπονητής του ΆρηΜίκαελ Ενινγκ είναι συγκεκριμένο, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τη διαιτησία.

Στην Αλκμήνης, εξέδωσαν ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, μέσω της οποίας απαιτούν ξένους διαιτητές στα Ημιτελικά του Κυπέλλου

Υπενθυμίζεται πως η αντίστοιχη της ΚΕΔ, στο τέλος του Ιανουαρίου, ανέφερε πως πρόβλεψη για αλλοδαπούς διαιτητές υπάρχει μόνο στον τελικό του θεσμού. 

Οι “κιτρινόμαυροι”, το προσεχές διάστημα, αναμένεται να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, μήπως και πετύχουν την εξασφάλιση αλλοδαπών στους “4” του θεσμού και τη στιγμή που εκκρεμεί η κλήρωση των ζευγαριών.

Ματς ειδικών συνθηκών

Στην Αλκμήνης γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δυσκολία στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στη Λαμία και πολλά θα γίνουν κατανοητά από τη στιγμή που ανακοινωθεί η διαιτητική τριάδα, αλλά και ο VAR. 

Το εν λόγω παιχνίδι είναι κρίσιμο για τους “κιτρινόμαυρους”, γιατί σε περίπτωση νίκης, τότε “κλειδώνουν” μια και καλή την είσοδο στα play off, όπερ σημαίνει ότι στην τελευταία αγωνιστική (υποδέχονται τον Ατρόμητο) δεν θα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. 

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ξέρει, από την πλευρά του, τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης με τους Φθιωτείς και θα σκεφτεί ποιες κινήσεις μπορεί να κάνει, ώστε το Σάββατο η διαιτησία να μη θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη του Καραντώνη στο ματς με την ΑΕΚ.

+Μετά τις επιδόσεις των Καραντώνη και Κουμπαράκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν ότι τα… χειρότερα δεν έχουν περάσει, όσο πλησιάζουμε στη λήξη του Πρωταθλήματος και τη στιγμή που θέση στα play off διεκδικούν, επίσης, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη. Και επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι με τη Λαμία είναι πονηρό και υπό αυτό το σκεπτικό είναι και οριακό.

+ Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν και προς ποια πλευρά θα κινηθεί η ΠΑΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει “δίκαιες” διαιτησίες στα εναπομείναντα ματς της Super League 1, αλλά και των ημιτελικών. Πάντως, βάσει της κυριακάτικης ανακοίνωσης, στην Αλκμήνης σκοπεύουν να μην καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.