Θέλει μία από τα ίδια, στο κλείσιμο της... τριλογίας με τον Παναθηναϊκό

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Καστάνης

Η τριλογία των αγώνων του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό κλείνει το απόγευμα στην Λεωφόρο και ο Δικέφαλος μαζί με την πρόκριση θέλει να κάνει και το απόλυτο απέναντι στους «πράσινους», συνεχίζοντας στον δρόμο που έχει χαράξει από την προηγούμενη Τετάρτη. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν κάνει τρία τέλεια ημίχρονα κόντρα σε εκείνους του Γιοβάνοβιτς (εξαιρείται μόνο το πρώτο στο ματς Κυπέλλου της Τούμπας, γιατί υπήρχαν κενά διαστήματα) και δεν έχουν λόγο να αλλάξουν την συνταγή που τους έχει φέρει μέχρι εδώ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε αυτά τα τρία ημίχρονα με aggressive διάθεση, πίεσε τον Παναθηναϊκό και επέβαλε τους δικούς του όρους στο παιχνίδι και άρα γιατί να μην κάνει το ίδιο και απόψε. Η ομάδα του Λουτσέσκου μοιάζει ποιοτικά ανώτερη από αυτή του Γιοβάνοβιτς και από το να στοχεύει στην διαφύλαξη του 2-0, προφανώς πρέπει να στοχεύσει στο να προηγηθεί και να κυνηγήσει την νίκη.

Το βασικό ερώτημα είναι, λοιπόν, όχι η συνταγή, αλλά τα πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν. Θα διατηρήσει ο Λουτσέσκου τα ίδια έντεκα στο αρχικό σχήμα ή θα πάει σε αλλαγές; Αν κανείς επιχειρήσει να αναλύσει την διαχείριση που έχει κάνει ως τώρα, τότε θα διαπιστώσει ότι έχει λογική να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αρχίσει το ματς με τον Ντάντας αντί του Σβαμπ στην μεσαία γραμμή και τον Μπράντον αντι του Ολιβέιρα, με δεδομένα ότι υπάρχει και ματς την Δευτέρα κόντρα στον Λεβαδειακό. Ειδικά, για τον Ισπανό δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο ότι σκόραρε στο πρώτο ματς, όσο και ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στον θεσμό με τέσσερα τέρματα. 

Ωστόσο, το αν προχωρήσει σε αυτό το ροτέισιον ο Ρουμάνος τεχνικός θα φανεί το απόγευμα. Το καλό είναι ότι υπάρχει πλέον πιο γεμάτος πάγκος, αν όντως επιβεβαιωθεί η επιστροφή του Φιλίπε και με δεδομένο ότι ο Τάισον έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να προχωρήσει στα ημιτελικά που θα τον περιμένει-λογικά-η Λαμία, καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.