Θέλει γκολ, μπλόκο και καλή ψυχολογία ο ΠΑΟΚ, «ντόπες» από Πάμπλο και Ιβάν Σαββίδη

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο του αγώνα με τον Αρη είχε αρχίζει να σχεδιάζεται μαζί με αυτό της αναμέτρησης με την Γρανάδα. Οι παίκτες που ξεκουράστηκαν (Σβαμπ η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση), εκείνοι στους οποίους ο χρόνος μοιράστηκε (το μοίρασμα σε Τζόλη-Αντρίγια) ήταν μέρος ενός πλάνου που είχε ως βασικό στόχο ο ΠΑΟΚ να πάει όσο το δυνατό πιο φρέσκος στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πλέον, ο Πάμπλο Γκαρσία και οι συνεργάτες του βάζουν μπρος τα επόμενα στάδια του πλάνου. Αυτά επικεντρώνονται σε τρεις τομείς, με τους δύο πρώτους να είναι καθαρά αγωνιστικοί:

-Δουλειά στο γκολ: Ο Γκαρσία και οι συνεργάτες του θέλουν να δούνε ένα ΠΑΟΚ ουσιαστικό από πλευράς αξιοποίησης ευκαιριών κόντρα στον Αρη. Γι αυτό και η δουλειά που θα γίνει σήμερα θα είναι στοχευμένη και σ' αυτό το κομμάτι κυρίως όμως σε επίπεδο τακτικής ανάλυσης. Μέσα από την μελέτη του Αρη θα αναλυθούν στους παίκτες τα σημεία που πρέπει να εκμεταλλευτούν και να «χτυπήσουν» για το γκολ.

-Μπλόκο στην μεσοεπιθετική γραμμή του Αρη: Ο Γκαρσία θέλει να βάλει στοπ στους Γκάμα, Γκαρσία και Μπερτόγλιο που δημιουργούν απειλή στις αντίπαλες άμυνες και έχει ήδη αρχίσει να δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στους παίκτες του. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι και ένας λόγος για να παρατάξει την ομάδα με τρεις μέσους, σχήμα με το οποίο άλλωστε λειτουργεί καλύτερα συνολικά ο ΠΑΟΚ.

Ψυχολογικές ντόπες από Πάμπλο και Ιβάν

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, όμως, το ψυχολογικό είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Και επειδή όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Γρανάδα διέκρινε απογοήτευση θα μιλήσει, τόσο ο ίσιος όσο και οι συνεργάτες του, με τους παίκτες πολύ αυτό το διήμερο μέχρι τον αγώνα.

Το ίδιο θα κάνει και ο Ιβάν Σαββίδης και είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξενοδοχείο που μένει η ομάδα γινόταν από χθες συζήτηση να στηθεί μία εγκατάσταση σαν κι αυτή του «Μακεδονία Παλλάς» για να μιλήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ στους παίκτες και το τεχνικό τιμ όπως κάνει πριν από κάθε ματς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.