Ενα δίδυμο που μπορεί να αλλάξει το στυλ του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός24 Ιανουαρίου 2022

Πάνω στον Γιοάν Σάστρε ήταν στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα χθες στον Βόλο και δικαιολογημένα. Ο Ισπανός έκανε ντεμπούτο στα ασπρόμαυρα, είναι η πρώτη μεταγραφή της εποχής Μπότο στον ΠΑΟΚ και όλοι ήθελαν να ακτινογραφήσουν το αγωνιστικό στυλ του. 

Εχω την αίσθηση ότι είναι ακριβώς ο παίκτης που περιγράφαμε στα ρεπορτάζ. Πάνω από τον μέσο όρο των παικτών στο γκρουπ ομάδων υψηλού επιπέδου σε όλα: τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, αντίληψη (φάνηκε στην φάση του γκολ). 

Βέβαια, κακά τα ψέματα, ο Σάστρε δεν δέχθηκε ιδιαίτερη μεγάλη πίεση από τους παίκτες του Βόλου για να τον κρίνουμε ανασταλτικά, ωστόσο, καλό θα είναι να περιμένουμε για να βγάλουμε σαφή δείγματα γραφής.

 Επιπλέον, έδειξε και εκτός γηπέδου ότι έχει πολύ θετική διάθεση να προσαρμοστεί γρήγορα στα δεδομένα της νέας ομάδας του και μόνο ως ελπιδοφόρο σημάδι μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι στις πρώτες δηλώσεις του μετά από παιχνίδι στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε στα αγγλικά.

Πάντως, μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι με την καλή ομολογουμένως παρουσία του Ισπανού κάποιοι προσπάθησαν να προδιαγράψουν την επιστροφή του Λύρατζη στον πάγκο, χωρίς να περιμένουν να δούνε αν στην πράξη ο Σάστρε θα κερδίσει την θέση από τον νεαρό Καβαλιώτη. 

Προσωπικά, πάντως, εκτιμώ ότι ένα από τα ατού του ΠΑΟΚ στον μεθαυριανό δεύτερο προημιτελικό με την ΑΕΚ θα είναι μία εμφάνιση του Καβαλιώτη μπακ, ανάλογη με εκείνη του πρώτου ντέρμπι Κυπέλλου δικεφάλων.

Ο Ινγκασον είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μεταγραφή

Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα στα οποία μπορεί και πρέπει να εστιάσει κανείς στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Βόλο. Ο ένας είναι ο Ινγκι Ινγκασον. Χθες είδαμε σε πλήρη εικόνα τον παίκτη που τόσο έλειψε ως τώρα στην σεζόν, κρίνοντας από τα όσα πέτυχε στην περσινή. 

Πέρα από την δεδομένη ικανότητα στα προσωπικά μαρκαρίσματα και τον δυναμισμό που δεν συναντάς σε άλλον στόπερ του Δικεφάλου, θυμηθήκαμε πόσο μπορεί να ενισχύσει και επιθετικά την ομάδα του. Επέστρεψε ο Ινγκασον στα γκολ, θυμήθηκε ο ΠΑΟΚ πώς είναι να παίρνει γκολ από κόρνερ.

 Προφανώς, έχει και καλή ψυχολογία ο Ισλανδός από την στιγμή που οι συζητήσεις του με τον επίσημο ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Ήταν καιρός να ενισχύσει τις επιδόσεις του από αέρος ο ΠΑΟΚ και η συνεργασία Κούρτιτς-Ινγκασον στα... ψηλά μόνο ως παρακαταθήκη για το μέλλον μπορεί να το εκλάβει κανείς.

Ο Μιτρίτσα μπορεί να γίνει η έκπληξη στις κινήσεις ενίσχυσης

Ο άλλος παίκτης που ξεχώρισε, ίσως απρόσμενα, ήταν ο Μιτρίτσα. Και λέω απρόσμενα, γιατί το έως τώρα δείγμα γραφής ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ. Ο βραχύσωμος Ρουμάνος ήταν χθες απλός στις κινήσεις του, πολύ ομαδικός και με πολύ καλές συνεργασίες, κυρίως, με τον Ακπομ. 

Μακάρι η απόδοσή του στον Βόλο να συνιστά επανεκκίνηση και να αντιστρέψει πλήρως την εικόνα που με δική του ευθύνη είχε δημιουργηθεί. Από τον τρόπο που έπαιζε αντιλαμβανόταν ο καθένας πόσο χρόνο έχει αφιερώσει ο Λουτσέσκου σε εκείνον τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ο 52χρονος τεχνικός προφανώς αντιλήφθηκε ότι Ινγκασον και Μιτρίτσα δίνουν στην ομάδα του στοιχεία που δεν βρίσκει σε άλλους παίκτες στο ρόστερ και θέλει να συνεχίσει να στηρίζεται πάνω τους. Είναι ουσιαστικά δύο νέες μεταγραφές

Η χημεία που επικαλείται ο Λουτσέσκου

Μία και αναφερθήκαμε στον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος τεχνικός επικαλέστηκε για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του το διάστημα που το πρόγραμμα έγινε λιγότερο βαρύ με την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των ομίλων του Conference league.

 Όπως σημείωσε, βρήκε τον χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του, να τους μάθει και να τον μάθουν. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Λουτσέσκου επικαλείται την ανάγκη να βρει χρόνο για να δουλέψει με την ομάδα του. 

Δεν έχει άδικο γιατί η χημεία δεν είναι κάτι που το παραγγέλνεις και έρχεται με κούριερ σπίτι σου. Αποκτάται με την σκληρή δουλειά, όταν ο ένας παίκτης μαθαίνει τα χνώτα του άλλου. Αυτό δεν συνιστά άλλοθι για μεταγραφές που δεν γίνονται. Το αντίθετο, γιατί δείχνει ποια είναι βάση για να μπαίνουν και να προσαρμόζονται νέοι παίκτες που έρχονται από άλλους συλλόγους και ο ΠΑΟΚ δαπανά αρκετά χρήματα για να τους φέρνει στην Τούμπα.

Όσο για το τάιμινγκ της καλής εμφάνισης του ΠΑΟΚ στον Βόλο, προφανώς όλη η δουλειά που έγινε στοχευμένα από τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του έχει ως στόχο κόντρα στην ΑΕΚ και τον Ολύμπιακό να εμφανιστεί ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ. Αν θα το πετύχει, τότε όλα τα εύσημα θα πάνε σε εκείνον και τοις συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.