ΠΑΟΚ: Θέλει αποσυμφόρηση να μην χαθεί η ισορροπία

Κώστας Πετρωτός07 Αυγούστου 2022

Εδώ και μέρες στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ παίζει έντονα και σταθερά ο όρος προσθαφαιρέσεις. Μέχρι σήμερα έχει προβληθεί ιδιαίτερα η ανάγκη να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ της ομάδας για να έρθουν ένα δεκάρι και ένας μέσος, ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη διάσταση που αποτελεί πονοκέφαλο για τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα της ομάδας και την ισορροπία στα αποδυτήρια.

Αν κανείς ρίξει μία ματιά στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ θα διαπιστώσει ότι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας υπάρχουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 38 παίκτες.

Ειδικότερα, αυτή την στιγμή όπως είναι καταγεγραμμένοι στην “ασπρόμαυρη” ιστοσελίδα ο ΠΑΟΚ έχει:

5 τερματοφύλακες: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένο, Ταλιχμανίδη και Μάροβιτς

12 αμυντικούς: Κάργα, Νάσμπεργκ Ινγκασον, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Τέιλορ, Λύρατζη, Σάστρε, Τσαούση, Ράφα, Κουλιεράκη, Παναγιώτου.

14 μέσους: Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Ντάντας, Κούρτιτς, Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Νινούα, Φιλίπε, Τσιγγάρα και Κωνσταντέλια

7 επιθετικούς: Ολιβέιρα, Ζαμπά, Αντρίγια, Κούτσιας, Μπράντον, Νάρεϊ, Λάμπρου.

Όλοι αυτοί χωρίς να μετράμε τους πιτσιρικάδες που κατά περίσταση, όπως ο Γκορντεζιάνι χθες, ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα.

Προφανώς, κάποια παιδιά νεαρά, όπως ο Μπαλωμένος, ο Μάροβιτς ή ο Παναγιώτου θα συμμετέχουν σε αγώνες της δεύτερης ομάδας. Ωστόσο, δεν λύνει αυτό το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί μία σεζόν που πλέον οι αγώνες μπορεί μάξιμουμ να είναι 45 (αν πάει ως το τέλος στον θεσμό του Κυπέλλου), συμμετέχει μόλις σε δύο διοργανώσεις και αν δεν αποσυμφορηθεί το ρόστερ θα υπάρχουν παίκτες που λογικά δεν θα είναι ικανοποιημένοι από τον χρόνο συμμετοχής. Πόσω μάλλον όταν έχει συμφωνηθεί από Μπότο και Λουτσέσκου ότι πρέπει να αποκτηθεί τόσο ένα δεκάρι, όσο και ένας χαφ.

Οι κινήσεις του Μπότο για να μην χαθεί η ισορροπία

Οπως έχουμε γράψει τις τελευταίες μέρες, ο Ζοσέ Μπότο προσπαθεί να προωθήσει συγξκεκριμένες κινήσεις αποσυμφόρησης. Μία βασική θα είναι η πώληση του Ντόουγκλας (δεν υπάρχει ακόμη πρόταση) και η αποχώρηση του Κούριτς (υπάρχουν ενδείξεις ότι αλλάζει στάση η Πάρμα άρα μπορεί να βρεθεί λύση), ενώ είναι σε εξέλιξη ζυμώσεις για πέντε παίκτες εκτός πλάνου. Για τον Ζαμπά ίολα δείχνουν ότι θα προωθηθεί η λύση της Σεαρά χωρίς ο ΠΑΟΚ να πάρει χρήματα, κάτι που εξάντλησε τις πιθανότητες να το πετύχει, ο Τέιλορ είναι κοντά σε δανεισμό στην Σαχτάρ, για τον Λάμπρου υπάρχουν ζυμώσεις, ενώ ακόμη έχει δρόμο η περίπτωση των Μουργκ και Νινούα.

Ανοιχτή και η πώληση Μιχάι

Παράθυρο πώλησης υπάρχει και για έναν ακόμη παίκτη, τον Ενέα Μιχάι. Ο ΠΑΟΚ με την έλευση του Νάσμπεργκ έχει μία τετράδα ενεργών στόπερ (εκτός του Νορβηγού, τον Ινγκασον, τον Κάργα και τον Κουλιεράκη), υπάρχει και ο επίσης νεαρός Παναγιώτου και έρχεται και ο Μιχαηλίδης, λογικά πριν το τέλος του έτους. Κατά συνέπεια, ο Μιχάι, σε μία σεζόν δύο διοργανώσεων μπορεί να πουληθεί πόσω μάλλον όταν δεν είχε και θέση βασικού ως τώρα. Θυμίζουμε ότι ο πριν από κάποιες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ φρέναρε την πώληση στην Κοπεγχάγη, αλλά τότε δεν υπήρχε Νάσμπεργκ ακόμη στην ομάδα και ο Δικέφαλος ήταν μέσα στο Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.