Θείος του Άλκη: Για τη συνέντευξη Τύπου του πατέρα και τη θέλησή του να βρεθεί στις κερκίδες του ΠΑΟΚ

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2022

Ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη, Γιάννης Σιρέτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τον 19χρονο ανιψιό του και για τα μέτρα που πρέπει να αυστηροποιηθούν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Γενικά είμαι αισιόδοξο άτομο και ελπίζω κάτι να γίνει προς τη θετική πλευρά. Θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο νόμου. Δεν θα πρέπει αυτοί που είναι κατηγορούμενοι να αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να γίνει το δικαστήριο, θα πρέπει να φυλακίζονται και μέχρι να γίνει το δικαστήριο να βρίσκονται στη φυλακή.

Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο νόμος, ώστε να υπάρχει κάποιος φόβος και ελπίζω ελέγξουν όλα τα σωματεία, όλους τους συνδέσμους, οι περισσότεροι σύνδεσμοι ούτε νόμιμη άδεια δεν έχουν. Υπάρχει οπλοστάσιο εκεί και τα παίρνουν και λένε να βγουν καμία βόλτα να σκοτώσουμε δύο-τρεις για πλάκα.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι και αυτοί που ασχολούνται με το θέμα να κοιτάξουν να εξαλειφθούν αυτά, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Να μην κλάψει άλλη οικογένεια. Φτάνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας να βγούνε μια βόλτα. Συνέχεια το μυαλό είναι εκεί πέρα. Τέτοια κοινωνία θέλουν; Πρέπει να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος.

Ένα παιδί τόσο αξιοθαύμαστο, το οποίο δεν είχε στο μυαλό του ότι θα γίνει αυτό το πράγμα, για αυτό δεν ήταν σε κάποιον σύνδεσμο γραμμένος. Ήρθε από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσει και όνειρα με φιλοδοξίες και να που φτάσαμε. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα σας παρακαλώ, το λέω μέσα από την καρδιά μου.

Τον Άλκη μας δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, είναι το παιδί της καρδιάς μας. Να μην ξεχαστεί ο Άλκης και να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση κάποια βήματα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Επίσης, στο εξωτερικό ξέρω ότι όσοι γράφονται στους συνδέσμους πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο, ας κάνουν έναν έλεγχο αυτοί έχον ποινικό μητρώο. Πρέπει να σταματήσει αυτόν ο πόλεμος. Ήρθε στην πόρτας μας, αύριο θα πάει σε οποιουδήποτε την πόρτα. Ο Άλκης να είναι εφαλτήριο για να αλλάξουν προς τη θετική κατεύθυνση κάποια πράγματα.

Κάποια στιγμή και ο πατέρας του Αλκή θα τα πει. Θα γίνει και ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ και θέλω να είμαι στις κερκίδες του ΠΑΟΚ, να συμφιλιωθούν. Για μένα αυτό μοιάζει ουτοπία αλλά αυτός ο άνθρωπος μέσα στη δυστυχία του βρήκε το μεγαλείο της ψυχής και είπε αυτό το πράγμα.

Βγαίνουν μια βόλτα τα παιδιά και τα φέρνουν σε μια σακούλα. 

Εγώ είμαι φίλος του ΠΑΟΚ και πηγαίναμε μαζί με τον πατέρα του Άλκη και τον Άλκη και πειράζαμε ο ένας τον άλλον, αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι δυνατόν να σκοτώνονται επειδή είναι Άρης ή ΠΑΟΚ.

Πρέπει αυτοί που είναι πίσω από όλα αυτά να το σκεφτούν και να αλλάξει το πλαίσιο νόμου, να τιμωρούνται και οι ομάδες με υποβιβασμό και με μεγάλη χρηματική ποινή. Περιμένω τα λόγια από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν πράξη.

Δεν πρέπει να ζούμε με τον φόβο, πρέπει να βλέπουμε μπροστά».

Για το αν μιλήσει ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μιλήσει αύριο στα δικαστήρια. Κάποια στιγμή να βγούμε από κοινού και να μιλήσουμε. Να κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου, αυτό που θέλει να πει ο πατέρας να εισακουστεί».

Για τη μητέρα του Άλκη: «Κάποιες στιγμές τους βλέπω χαμένους, κάποια στιγμή να κλαίνε, κάποια άλλη να προσπαθούν να ασχοληθούν με κάτι άλλο για να ξεχαστούν. Η κόρης τους κρατάει την οικογένεια και πρέπει να φανούν δυνατοί για αυτήν».

Τέλος, αν υπήρχε κάποια επικοινωνία από την πολιτεία: «Όχι δεν είχαμε κάποια τέτοια επικοινωνία. Βλέπω προς τη θετική κατεύθυνση αυτά που λένε. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει κάτι θετικό και δεν θα ξεχαστεί η μνήμη του Άλκη. Για εμάς έγινε το κακό, για τις άλλες οικογένειες. Αν το αφήσουν θα θρηνήσουν και άλλες οικογένειες.

Δεν μας αξίζει αυτοί οι κοινωνία που ζούμε. Και εσείς πρέπει να αναφέρεστε στον Άλκη, γιατί μπαίνετε σε πολλά σπίτια μέσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.