Στήλες The Mediterranean

The Meditteranean: Στα «απόνερα» του Κυπέλλου

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος08 Απριλίου 2023

Στην τελική ευθεία οι εγχώριοι θεσμοί στην Ευρώπη με το Κύπελλο, στην τελική ευθεία μπαίνουν και τα πρωταθλήματα. Στα… απόνερα των αγώνων μεσοβδόμαδα με το Κύπελλο βρίσκουμε επιλογές. Είτε από κούραση και απογοήτευση, είτε από ενθουσιασμό, χαμόγελα και φόρμα.

Στην Ισπανία η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέτυχε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση από τον πρώτο αγώνα με την Οσασούνα και γνώρισε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Copa Del Rey. Με 120 αγωνιστικά λεπτά «στην πλάτη» και χωρίς τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο, της έμεινε το πρωτάθλημα όπου απέχει όμως 7 βαθμούς από θέση Ευρώπης. Η Εσπανιόλ, η οποία την υποδέχεται στη Βαρκελώνη, άλλαξε προπονητή με τον Λουίς Γκαρσία πλέον στον πάγκο να κάνει ντεμπούτο και «καίγεται» για βαθμούς στην «ουρά» της La Liga όπου η «μάχη» μαίνεται πόντο-πόντο. Αξίζει στήριξης το νέο ξεκίνημα για τους «Παπαγάλους».

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι στον τελικό του Copa Del Rey με θριαμβευτική ανατροπή του 0-1 με το εκκωφαντικό 0-4 στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα. Είχε προηγηθεί η 6άρα επί της Βαγιαδολίδ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να… πετάει φωτιές στο σκοράρισμα. Σαφώς πιο συνηθισμένη βέβαια να παίζει σε τέτοιους ρυθμούς. Η Βιγιαρεάλ είναι ανεβασμένη τελευταία, μετράει 4 νίκες στο αήττητο που «τρέχει» εδώ και 5 αγώνες σκοράροντας σταθερά παρά τις απουσίες της. Μπορεί να ανταποκριθεί στο ρυθμό του αγώνα και να «ποντάρει» στην κούραση της Ρεάλ σκοράροντας σε βάρος της.

Στην Ιταλία η Φιορεντίνα έκανε πρώτο βήμα πρόκρισης κερδίζοντας 2-0 στην Κρεμόνα την Κρεμονέζε, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Συνέχισε το καταπληκτικό σερί των 9 νικών της σ’ όλες τις διοργανώσεις. Η Σπέτσια είναι «βατός» αντίπαλος για τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», αν είχε καλές στιγμές κόντρα στη Σαλερνιτάνα, δύσκολα θα σταματήσει τους «Βιόλα» που έχουν τέσσερις διαδοχικές νίκες εις βάρος της. Έστω και δύσκολα ή βγάζοντας και κούραση, με τους γηπεδούχους…

Σταδιακά ξεκαθαρίζουν ομάδες που δεν έχουν μεγάλο στόχο στο Πρωτάθλημα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Ουντινέζε και Μόντσα που κοντράρονται χωρίς εμφανές βαθμολογικό κίνητρο, ειδικά μετά την ήττα με 3-0 της Ουντινέζε στη Μπολόνια. Ικανές αμφότερες στο γκολ, με προβλήματα και ανασταλτικά όπως έχει φανεί στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και με δύο προηγούμενους αγώνες φέτος (πρώτος γύρος 1-2 και Κύπελλο 2-3 στο Ούντινε) να λήγουν με Combo, διόλου απίθανο να τριτώσει…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 1X & Under 3,5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1 & G/G

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΜΟΝΤΣΑ G/G & Over

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΣΠΕΤΣΙΑ 1 & Under 3,5

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.