Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Πόσο θα αντέξει η Ίντερ;

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος10 Ιουνίου 2023

Φτάσαμε και στο φινάλε... Στον τελικό του Champions League, στο κλείσιμο μιας πολύ γεμάτης σεζόν, με Μουντιάλ και συναρπαστικό τέλος στα Πρωταθλήματα. Αν γυρίσει κανείς πίσω το χρονο, θεωρώ πως λίγοι θα είχαν προβλέψει-εκτιμήσει πως ο τελικός του φετινού Champions League θα είναι το ζευγάρι Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ. Η έκπληξη δεν έχει να κάνει με την παρουσία των «Πολιτών» στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, αλλά περισσότερο των «Νερατζούρι». 

Σε μια σεζόν που είχαν τα πάνω και τα κάτω τους, με πολύ δυνατό όμως finish, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο, είναι στον τελικό του Champions League και έχουν βάλει θετικό πρόσημο στο 2023. Από την άλλη -και λογικό να θεωρείται φαβορί- η Μάντσεστερ Σίτι που ετοιμάζεται για tremble σε μια σεζόν που τα έχει πάρει όλα και μοιάζει αχτύπητη. Δεν πιστεύω πως οι δύο ομάδες θα βγάλουν έναν εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό εαυτό από αυτόν που μας έδειξαν σ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν και δη στο Champions League. 

Ο Ιντζάγκι είναι λογικό να ποντάρει στο ανασταλτικό κομμάτι και τον άξονα της Ίντερ, η Σίτι στο πνεύμα του Γκουαρδιόλα θα επιτεθεί με κάθε τρόπο για να εκμεταλλευτεί τα δικά της ατού δημιουργικά. Θα αντέξει η Ίντερ στην πίεση της Μάντσεστερ Σίτι; Και πόσο θα αντέξει; Αν σύμφωνα με την πλειονότητα δεν μπορεί να κερδίσει την Μάντσεστερ Σίτι, έχω την αίσθηση πως μπορεί να την κρατήσει τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. 

Ναι στη Σίτι που θεωρείται φαβορί, αλλά και 1,50 σε τελικό δεν πολυκολλάει. Θα πάω με το σενάριο των Άγγλων, αλλά περιμένω να βγάλει μεγάλη μαχητικότητα η Ίντερ. Όπως η Ρόμα και η Φιορεντίνα στους δικούς τους τελικούς, έδωσαν τα πάντα, προσπάθησαν πολύ, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Δεν αποκλείεται το 0/3 των Ιταλών, με μια πανομοιότυπη εικόνα και στην Κωνσταντινούπολη. Θα κρατήσω την επιλογή Χ ημίχρονο/Μάντσεστερ Σίτι τελικό (4,33).

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.