Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Πέναλτι στο Derby della Capitale με «εγγυητή» τον Μάρκο Γκουίντα

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους τους φίλους της στήλης, Σαββατοκύριακο με το Derby della Capitale και αυτό ανάμεσα στους κερδισμένους του μεσοβδόμαδου Κυπέλλου, Γιουβέντους-Φιορεντίνα να δεσπόζουν στην Ιταλία.

Ξεχωρίζει στην Ιταλία το Derby della Capitale ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο υπ’ αριθμόν 183 με τους Τζαλορόσι να μετρούν 67 νίκες, τους Λατσιάλι 51 και 64 ντέρμπι ισόπαλα, όμως η Λάτσιο δεν έχει χάσει τα 4 τελευταία ντέρμπι (κέρδισε τα 3). Πλεονέκτημα για τη Ρόμα το γεγονός πως η Λάτσιο έπαιξε απαιτητικό ματς την περασμένη Τρίτη (2/4) στο Τορίνο με τη Γιουβέντους από την οποία έχασε στο Κύπελλο 2-0 και ότι θα έχει ο Ντε Ρόσι τους Ντιμπάλα και Πελεγκρίνι. Προς Ρόμα τείνω αγωνιστικά, όμως στοιχηματικά προκύπτει άλλη επιλογή. Πρώτα απ’ όλα Λάτσιο (74 κίτρινες-5 κόκκινες) και Ρόμα (76 κίτρινες-2 κόκκινες) είναι οι ομάδες με τις περισσότερες κάρτες στη Serie A. Το Derby della Capitale πάντοτε έχει ένταση, ενώ μου «κολλάει» και ο 42χρονος ρέφερι, συμπατριώτης του Ιμόμπιλε, Μάρκο Γκουίντα, ο οποίος έχει δώσει 7 πέναλτι σε 14 αγώνες Serie A που σφύριξε φέτος. Πιθανό να δούμε τη μπάλα στην άσπρη βούλα στο Ολίμπικο και σε καλή απόδοση, περίπου στο 1,70 να δούμε 7 κίτρινες στο ματς (55 κίτρινες έχει δείξει ο Γκουίντα σε 14 ματς).

Δεύτερη επιλογή μου η Μπολόνια στο Μπενίτο Στρίπε απέναντι στη Φροζινόνε. Αρχικά και βασικά λόγω Μπολόνια. Η ομάδα του Τιάγκο Μότα συνεχίζει την καταπληκτική της πορεία φέτος, κυνηγάει το εισιτήριο για το επόμενο Champions League, αποδίδει εξαιρετικά αγωνιστικά, είναι συνεπέστατη και σ’ αυτού του επιπέδου τα παιχνίδια βγάζει χαρακτήρα. Είχε κερδίσει χωρίς να δεχθεί γκολ τη Βερόνα 2-0, μέσα στην Έμπολι 0-1 και τη Σαλερνιτάνα με 3-0, αλλά και γενικότερα μετά την Ίντερ είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς το τελευταίο δίμηνο (24 σε 9 ματς) και αντίθετα η Φροζινόνε με τους λιγότερους (2 σε 8 ματς).

Μετά την Ίντερ είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα (στο πρώτο ημίωρο) και εδώ μου ταιριάζει και η συμπεριφορά της Φροζινόνε, η οποία έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Μου αρέσει το over 0,5 ημιχρόνου για τη Μπολόνια κοντά στο 1,90, μου αρέσει και το διπλό των Ροσομπλού που έχουν στις τάξεις τους τον, υποψήφιο anytime scorer, φορμαρισμένο και μοναδικό Ιταλό ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό γκολ φέτος (10), τον Ρικάρντο Ορσολόνι σε καλή απόδοση.

Στο Καρτούχα της Σεβίλλης ο τελικός του Copa del Rey στην Ισπανία θα κρίνει αν η 2η καλύτερη στη διοργάνωση Αθλέτικ Μπιλμπάο (24) θα πλησιάσει την Μπαρτσελόνα ή αν η Μαγιόρκα (1) 20 χρόνια μετά, κερδίσει το δεύτερο τρόπαιό της. Φαβορί και δικαίως οι Βάσκοι που έχουν παράδοση στο Κύπελλο, που οδεύουν ολοταχώς για το εισιτήριο του Champions League και αποδίδουν εξαιρετικά. Δύσκολος δείχνει πάντως ο τελικός, καθώς για τη Μαγιόρκα είναι ματς ορόσημο δεκαετιών και θα «σκυλιάσει» για τον 2ο τίτλο της. Με 4-0 την είχε κερδίσει στο Σαν Μαμές, αλλά προφανώς δεν συγκρίνεται το κίνητρο ενός αγώνα πρωταθλήματος με τον τίτλο, όμως η Αθλέτικ είναι καλύτερη, εμπειρότερη και φαβορί. Φαβορί βλέπω και τον Γκουρουθέτα για σκόρερ, που έχει σκοράρει τα 3 από τα τελευταία 4 γκολ της Αθλέτικ πριν την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΡΟΜΑ – ΛΑΤΣΙΟ Καταλογισμός Πέναλτι

ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ 2 / Over 0,5 γκολ ημιχρόνου Μπολόνια

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ 1 & Over 1,5 / Anytime Γκουρουθέτα

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.