Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Με Ρόμα και Μπιλμπάο… σε νέες παραστάσεις

Metrosport Team16 Μαρτίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους τους φίλους της στήλης, με διάθεση για ωραία ματς που έρχονται και με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να φτάνουν σταδιακά στην τελική τους φάση. Δύο έδρες θα στηρίξω κυρίως, μια σε Ιταλία και μια σε Ισπανία…

Αρχικά στην Ιταλία η Ρόμα είχε εξαφαλίσει εντυπωσιακά την πρόκριση από το πρώτο ματς (4-0) και δεν την άγγιξε ιδιαίτερα η ήττα (1-0) στο Μπράιτον. Σε μια πάρα πολύ καλή περίοδο για τη Ρόμα με τον Ντε Ρόσι στον πάγκο, ψάχνει ακόμη μια νίκη για τον στόχο της παρουσίας στο επόμενο Champions League. Καταπληκτικοί στην εικόνα και στους αριθμούς οι Τζιαλορόσι είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην Ιταλία από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντε Ρόσι. Η Σασουόλο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση σε μια πολύ κακή και δύσκολη χρονιά, αλλά δύσκολα θα γλιτώσει στο Ολίμπικο. Με γκολ η παράδοση μεταξύ τους, με over κέρδισε και στον πρώτο γύρο η Ρόμα.

Στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ίντερ και Νάπολι στο Μιλάνο, ο αποκλεισμός και ο τρόπος που ήρθε για την Ίντερ είναι ερωτηματικό πόσο θα την επηρεάσει. Αγωνιστικά είναι δικαίως μπροστά και με απόσταση από κάθε άλλη ομάδα φέτος στην Ιταλία, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας της. Με αποκλεισμό πηγαίνει και η Νάπολι στο Μιλάνο, αλλά με διαφορετικά δεδομένα και απαιτήσεις. Περιμένω και για τις δύο το ματς να αποτελέσει έναν τρόπο να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους, αλλά να το ψάξουν με γκολ. Κι αν για την Ίντερ είναι πιο «αναμενόμενο», η Νάπολι στα 4 ματς με τον Καλτσόνα στον πάγκο έχει σκοράρει 10 φορές. Πρόκειται επίσης για τις ομάδες με τα περισσότερα συνολικά σουτ στη Serie A, τις περισσότερες τελικές στο τέρμα και τις περισσότερες επιθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Πιθανό να δούμε ντέρμπι με γκολ…

Στην Ισπανία στάθηκα κυρίως στην Αθλέτικ Μπιλμπάο που… γκαζώνει να φτάσει την Ατλέτικο, η οποία της έδωσε ήδη μια πρώτη ευκαιρία χάνοντας από την Κάντιθ. Δεν αποκλείεται και να την προσπεράσει αυτή την αγωνιστική, δεδομένου του δύσκολου ματς που έχει η Ατλέτικο στο Μετροπολιτάνο απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να κερδίσει βέβαια στο Σαν Μαμές την Αλαβές. Το έχει κάνει φέτος ήδη δύο φορές, 0-2 στο Μεντιθορόθα στον πρώτο γύρο και 2-0 στο Κύπελλο που την απέκλεισε. Περιμένω άλλη μια νίκη φέτος για την Αθλέτικ στο Σαν Μαμές (10-3-1), ίσως και την τρίτη για φέτος με 2-0 απέναντι στην Αλαβές.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο συνεχίζει σ’ ένα παρατεταμένο διάστημα που προβληματίζει έντονα να μην κερδίζει και να μένει χαμηλά βαθμολογικά. Από τα μέσα Σεπτέμβρη έχει να κερδίσει στο Βαγιέκας και υποδέχεται τη Μπέτις που δεν έχει κάνει φυσικά καλή σεζόν φέτος, αλλά το μόνο που της απέμεινε είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχει καλή παράδοση με τη Ράγιο, ποιότητα είναι δεδομένο ότι έχει και περιμένω να πάρει βαθμούς η βαθμό στη Μαδρίτη, σε παιχνίδι που πάντως δεν περιμένω να ξεφύγει στα γκολ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΛΑΒΕΣ 1 & Over 1,5

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ - ΜΠΕΤΙΣ Χ2 & Under 3,5

ΡΟΜΑ - ΣΑΣΟΥΟΛΟ 1 & Over 2,5

ΙΝΤΕΡ - ΝΑΠΟΛΙ G/G & Over 2,5

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.